•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

AFC obeležava 30 godina DV Nikta retrospektivom filmova, koncertom i razgovorom o umetničkom radu

Dom kulture „Studentski grad“

Petak 29. i subota 30. septembar

Mala sala i Studio 28

DV NIKT: AERONAUTIKA BESMRTNOSTI / 30 GODINA TOTALNOG REŽIMA, PRVI DEO

AFC obeležava 30 godina DV Nikta retrospektivom filmova, koncertom i razgovorom o umetničkom radu.

Dejan Vlaisavlјević Nikt (Beograd, 1967) multimedijalni umetnik – reditelј, performer, muzičar – bio je član AFC-a od 1987. do 1991. godine i u tom periodu snimio vrlo značajne alternativne filmove i video-radove: Film neće biti prikazan (1988), Up (1988), Private Eyes (1989)... Obrazovan na klasičnom Holivudu u Jugoslovenskoj kinoteci, kao svoje mentore navodi Miroslava Batu Petrovića i Jovana Jocu Jovanovića. Snimao alternativne filmove na filmu i na videu sa Igorom Toholјem, Darkom Petrovićem, Nenadom Rackovićem, Petrom Milićem, Draganom Ve Ignjatovićem. Sa Igorom Toholјem osnovao multimedijalnu grupu Divizija Plastično Pozorište, koja je kasnije promenila ime u Plastično Pozorište Nikt, da bi potom, kao bend PP Nikt, objavila četiri albuma na audio-kasetama (1988-1989). Nјegove koncerte, kao rituale DV Nikt režima, prate filmske projekcije. Napustio Beograd i Jugoslaviju 1991. godine. Živeo 15 godina u Holandiji. Živi i radi u Americi. Pored filma i muzike bavi se vizuelnim medijima i stripom.

Petak, 29. septembar, 20.00, Mala sala


Big Bang Kiss (2006), 75’

Tri Jugoslovenska partnera u zločinu sastaju se u Amsterdamu da bi priveli kraju dogovor, ali kako vreme prolazi njihovo jedinstvo se raspada.

Undertaking (2001 - 2013), 30’

Prvi film o Džoniju Palubi, privatnom detektivu.

Paluba ispod Terazija (2016), 75’

Živojin Ivanović, penzionisani inženjer i slikar amater, unajmlјuje privatnog detektiva Džonija Palubu da pronađe Doroteju, njegovog modela.

Subota 30. septembar u 17.00. Studio 28

Razgovor o umetničkom radu DV Nikta

Koncert DV Nikt

Uvodni razgovor: DV Nikt i Igor Toholј

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...