•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Agents of SHIELD kreatori imali su ideju putovanja kroz vreme pre nego što je bio izdat Avengers: Endgame

Pre nego što je Avengers: Endgame bio objavljen, pisci Agents of SHIELD već su znali kako da koriste putovanje kroz vreme u finalnoj sezoni emisije. Marvel TV era konačno je okončana njenim uvodnim serijalom koji se okončao nakon sedam sezona. Imitirajući film u režiji Joe i Anthonija Russa iz 2019. godine, emisija je takođe uklјučivala putovanje kroz vreme u njenoj poslednjoj naraciji. To ne znači, međutim, da su ga jednostavno kopirali dok su zapravo razmišlјali o njihovim pravilima koncepta pre nego što je Endgame stigao u bioskope.

Nakon poražavajućeg gubitka heroja od Thanos-a na kraju Avengers: Infinity War, morali su da putuju unazad kako bi sakupili svih šest Infinity Stonesa i iskoristili ih da uzvrate kako bi povratili one koji su bili pogođeni desetkovanjem. Pravila putovanja vremenom u filmu pomalo su zbunjujuća jer se kaže da promena nečega u prošlosti ne poništava istoriju koja joj sledi. Kao što Ancient One objašnjava Smart Hulk-u, on umesto toga stvara potpuno novu vremensku traku.

Agents of SHIELD putovanja tokom vremena igrali su po istim pravilima, i dok je sezona 7 izlazila nakon što je Endgame stigao u bioskope, ko-kreator Jed Whedon otkrio je da su oni već imali ideju pre objavlјivanja Infiniti Saga načina. Na kraju emisije, on je takođe objasnio da iako su se pretplatili na isti vodič, nisu želeli da izgleda kao da samo rade ono što su radili na velikom platnu.

„Kada smo prvi put počeli da pričamo o tome, to je bilo pre nego što je ‘Endgame’ objavljen. Znali smo da postoje određene stvari koje ne možemo da uradimo... To je jedan univerzum i pokušali smo da mu budemo verni".

„Nismo želeli da igramo istu igru koju su oni hteli da igraju“.

U Agents of SHIELD premijeri poslednje sezone, Phil Coulson, Quake i ostatak njihovog vremena - minus Fitz - nalaze se usred Velike depresije 1931. Nјihova misija bila je da zaustave pokušaj zlih Chronicoms-a da zadrže Dr Abraham Erskine-a od sticanja dragocenog sastojka seruma Super Soldier koji bi imao za rezultat projekat Super Soldier koji nikada nije postojao. Nјihova početna ideja je bila da su SHIELD-ovi agenti morali da zadrže netaknutu vremensku liniju kako ne bi promenili budućnost. Tek kasnije otkriveno je da bilo kakve značajne izmene u vremenskoj skali u kojoj postoje, ne kvare budućnost. Umesto toga, stvorila je raspadnutu stvarnost - baš kao što bi stvari trebalo da funkcionišu na osnovu objašnjenja Ancient One-a.

Iako je veza između Agents of SHIELD i većeg MCU-a vremenom postala neslavna, igranje po istim pravilima putovanja lep je podsetnik da su oni navodno povezani zajedno. Sada, sa konceptom koji je dalјe uspostavlјen u svemiru, interesantno je da li će i dalјe biti ponavlјajuća tema za to što se franšiza kreće napred ili je sačuvana samo za kulminirajuće događaje poput Avengers: Endgame i poslednje sezone ABC/Marvel.

Podeli:



Preporucujemo