•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Al Pacino

Alfredo James "Al" Pacino je američki filmski i pozorišni glumac i reditelj rođen 25. aprila 1940. godine. Poznat je po ulogama mnogih mafijaša, uključujući i čuvenog Michael-a Corleone-a u trilogiji “The Godfather” ali i po neprevaziđenom Tony-ju Montana-i u “Scarface”-u. Glumio je i policajca, detektiva i advokata. Njegova uloga Frank-a Slade-a u ostvarenju “Scent of a Woman” mu je donela Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu 1993. godine.

Debitovao je 1969. godine u filmu “Me, Natalie” u manjoj sporednoj ulozi pre nego što je odigrao glavnu ulogu 1971. godine u drami “The Panic in Needle Park”. Pacino Slavu je stekao ulogom u čuvenom ostvarenju “The Godfather” 1972. godine gde je tumačio lik Michael-a Corleone-a. Pored odlične filmske karijere, Pacino je ostvario i uspeh u pozorištu.

Pacino je rođen u East Harlem-u, u Njujorku od roditelja italijansko-američkog porekla Rose i Salvatore-a Pacino-a. Pacino je pao na gotovo svim završnim ispitima u školi osim iz engleskog i napustio je školu sa 17 godina. Njegova majka se nije slagala sa ovom odlukom, posvađali su se i napustio je svoj porodični dom. Radio je mnogo slabo plaćenih poslova, bio je raznosač poruka, radio u autobusu, pošti, kako bi finansirao svoje studije glume.

Počeo je da puši sa 9 godina, pije i koristi marihuanu sa 13 ali se nikada nije drogirao. Njegova dvojica najboljih prijatelja su umrla zbog droge sa 19 i 30 godina. Pacino je bio poznat kao učenik koji je pravio nevolje u školi.

Iako se nikada nije ženio, Pacino ima 3 deteta: Julie Marie (rođena 1989) i blizanci Anton James i Olivia Rose (rođeni 2001).

Filmografija:

1969 Me, Natalie Tony Film debut

1971 The Panic in Needle Park Bobby

1972 The Godfather Michael Corleone

1973 Scarecrow Francis Lionel 'Lion' Delbuchi

1973 Serpico Frank Serpico

1974 The Godfather Part II Michael Corleone

1975 Dog Day Afternoon Sonny Wortzik

1977 Bobby Deerfield Bobby Deerfield

1979 ...And Justice for All Arthur Kirkland

1980 Cruising Steve Burns

1982 Author! Author! Ivan Travalian

1983 Scarface Tony Montana

1985 Revolution Tom Dobb

1989 Sea of Love Frank Keller

1990 The Local Stigmatic Graham Filmed in 1985

1990 Dick Tracy Alphonse "Big Boy" Caprice

1990 The Godfather Part III Michael Corleone

1991 Frankie and Johnny Johnny

1992 Glengarry Glen Ross Ricky Roma

1992 Scent of a Woman Frank Slade

1993 Carlito's Way Carlito 'Charlie' Brigante

1995 Two Bits Gitano Sabatoni

1995 Heat Lt. Vincent Hanna

1996 Looking for Richard

1996 City Hall John Pappas

1997 Donnie Brasco Benjamin 'Lefty' Ruggiero

1997 The Devil's Advocate John Milton

1999 The Insider Lowell Bergman

1999 Any Given Sunday Tony D'Amato

2000 Chinese Coffee Harry Levine

2002 Insomnia Will Dormer

2002 S1m0ne Viktor Taransky

2002 People I Know Eli Wurman

2003 The Recruit Walter Burke

2003 Gigli Starkman

2003 Angels in America Roy Cohn

2004 The Merchant of Venice Shylock

2005 Two for the Money Walter Abrams

2007 Ocean's Thirteen Willie Bank

2007 88 Minutes Dr. Jack Gramm

2008 Righteous Kill Detective David "Rooster" Fisk

2010 You Don't Know Jack Dr. Jack Kevorkian

2011 The Son of No One Detective Stanford

2011 Wilde Salome King Herod

2011 Jack and Jill Himself

2012 Untitled Phil Spector Biopic Phil Spector

2013 Hands of Stone Ray Arcel

2013 King Lear King Lear

2013 Stand Up Guys

2013 Arbitrage

2013 Gotti Aniello Dellacroce

2013 The Irishman

2013 Despicable Me 2 Gru-ov neprijatelj

Video igre:

2006 Scarface: The World Is Yours Tony Montana

Podeli:



Preporucujemo

Nišvil u minusu 11.2 miliona
Glumica Ksenija Marinković otvorila 28. Festival autorskog...
Nesvakidašnja filmska priča o životu Dejvida Bouvija...
Skandal trese Holivud: Glumica optužuje vođu Sajentologa...
"AVATAR: PUT VODE" PREMIJERNO OD 14. DECEMBRA - KARTE U...
Kristina Eplgejt dobila zvezdu na Stazi slavnih
Ben Affleck i Matt Damon planiraju da osnuju kompaniju za...
Nakon velikog uspeha izložbe Kiki Smit, nova izložba u...
Dodelom nagrada zatvoren 2. Međunarodni festival nemog...
Srpski filmovi i brojna delegacija na IDFA festivalu u...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 24. novembra do 30....
Marija Pikić za ulogu u filmu "Balada" dobila nagradu za...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 17. novembra do 23....
Sa tugom i ponosom Festival autorskog filma oprašta se od...
ŽIVOPISAN PRIKAZ OSNAŽIVANJA ŽENA '60-ih GODINA U...
Više od 70 ostvarenja na ovogodišnjem FAF-u
Muzička porodica Ude 10. decembra na Kolarcu
Izložbe austrijskih umetnica Johane Brukner i Rozmeri...
Filmski centar Srbije dogovorio saradnju sa Aleksandrom...
Legendarna Milena Dravić je zbog jednog pitanja gađala...
Dve istaknute iranske glumice uhapšene su zbog javne...
Otvaranje izložbe Sadka Hadžihasanovića ,,Don’t Play...
Tarantino otkrio koji su za njega filmovi savršeni, a nisu...
Osmo izdanje Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog...
144 godine Kolarčeve zadužbine
Ellen Pompeo se nakon 19 sezona oprašta od uvoda u...
Premijera dva dugometražna filma Mile Turajlić...
Valentina Maurel sa Kostarike i Toma Salvador iz Francuske...
Spilberg dobija Zlatnog medveda za životno delo
Hari Stajls i Olivija Vajld raskinuli nakon dve godine veze