•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Al Pacino u filmu 'Paterno' kao kontroverzni trener ragbi tima

Legendarnog glumca Al Pacina imaćemo priliku da gledamo u novom HBO filmu "Paterno" kao kontroverznog trenera ragbi tima na Univerzitetu Penn State. Ovo je još jedna u nizu njegovih saradnji s popularnom televizijskom mrežom.

Oskarovac se vraća na HBO u ulozi Joea Paternoa, a radnja filma počinje kad se on nađe u Penn State skandalu koji je šokirao akademsku zajednicu. Naime, kao trener s najviše pobeda u istoriji univerzitetskog ragbija, Paterno je bio upleten u slučaj u kojem je njegov kolega Jerry Sandusky optužen za seksualno zlostavljanje dečaka i mladića. Skandal je doveo u pitanje njegov rekordni broj pobeda, a kasnije je otkriveno kako su Paterno i ostali odgovorni u Penn Stateu znali za Sanduskyjeve zločine.

Inače, Joe Paterno bio je glavni trener državnog Univerziteta u Pensilvaniji od 1966. do 2011. godine. Otpušten je s ovog mesta zbog posledica sa Sanduskyjem, a umro je u 86. godini početkom 2012. od raka pluća.

Film "Paterno", snimljen po istinitim događajima, režirao je Barry Levison, poznat po delima "Rain Man", "Wag the Dog" i "Diner", dok iza scenarija stoje Debora Cahn i David McKenna. Pored Pacina, u filmu će glumiti još i Riley Keough, Annie Parisse, Kathy Baker, Ress Frazer, Greg Grunberg, Midori Francis i mnogi drugi.

Još nije poznato kad će se "Paterno" početi da prikazuje u bioskopima.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...