•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Alien Nation (1988)

"Alien Nation" iz 1988., film reditelja Grahama Bakera, nastao prema scenariju Rocknea O'Bannona, prvi je deo SF serijala u kome pratimo pokušaje došljaka iz svemira da izgrade normalan život na Zemlji. Los Angeles, 1991. godina. Zemljani su stupili u kontakt s vanzemaljskom civilizacijom. Vanzemaljci, tzv. "pridošlice", koji su fizički poprilično slični ljudima, odluče ostati na Zemlji kako bi izbegli tešku sudbinu koja ih čeka. Iako ih mnogi Zemljani gledaju sa strahom u očima, vanzemaljci se polako uklapaju u ljudsko društvo. Među njima se nalazi i Sam Francisko, policijski inspektor koji za partnera dobije iskusnog detektiva, Matthewa Sykesa (James Caan).

Od 1989. do 1990. emitovala se i serija od jedne sezone nastala po prvobitnom filmu iz 1988. godine u kojoj se vanzemaljski brod sa planete Tencton srušio u pustinju Mohave. Vanzemaljci su se ubrzo potpuno asimilirali sa populacijom Los Angelesa. Iako ih često zovu došljacima, rade rame uz rame s ljudima. Jedan od njih, detektiv George Francisco, radi sa ljudskim partnerom. Njihova početna netrpeljivost polako nestaje i ustupa mesto uvažavanju i prijateljstvu.

Nakon završetka serijala, snimljeno je još 5 dugometražnih fimova čija se radnja nastavlja na onu serije.

Žanr:krimi, drama, sf
Godina:1988
Reziser:Graham Baker
Scenario:Rockne S. O'Bannon
Uloge:James Caan, Mandy Patinkin, Terence Stamp
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 4 nominacije
Box office:25.2M USD
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....