•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Amazon otkupio "Senke nad Balkanom"

​"Senke nad Balkanom" prva je serija iz domaće produkcije koju je u svoju ponudu uvrstio jedan od najvećih svetskih “striming” servisa.

Kako saznaje Nedeljnik, "Senke" je otkupio Amazon, a serija je dostupna na njihovoj platformi "Amazon prime".

Na Amazonu je omogućeno gledanje prve sezone, odnosno deset epizoda "Senki nad Balkanom". Serija Dragana Bjelogrlića na engleskom nosi naslov "Blek san", i namenjena je inostranom tržištu.

"Amazon prime", inače, prema poslednjem izveštaju iz januara 2020. godine, pokriva tržište od preko 150 miliona pretplatnika.

"Visoka politika, lokalni interesi, novac i kriminal spajaju se zajedno u ovom trileru smeštenom u turbulentnoj Evropi kasnih 1930-ih godina”. Ovako je Amazon predstavio seriju koja je u Srbiji i regionu ostvarila veliki uspeh.

Serija zbog autorskih prava nije dostupna korisnicima "Amazon prime" u Srbiji, već je namenjena isključivo globalnom tržištu.

Inače, pored "Senki", jedina serija sa ovih prostora koju je jedna velika "striming platforma" otkupila, bila je hrvatska serija "Novine" koju je u svoju ponudu uvrstio Netfliks.

"Ovo je svakako važan događaj, ne samo za nas koji smo radili ‘Senke’, već i za srpsku kinematografiju i televiziju, jer je ovo prvi put da jedna srpska serija bude dostupna celom svetskom auditorijumu", rekao je Bjelogrlić.

Istakao je da su pregovori trajali skoro dve godine i da smo uspeli da jedna tako značajna platforma, koja sustiže Netfliks, uvrsti u svoj sadržaj i ‘Senke nad Balkanom’.

"Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i Rusiji, ‘Senke’ će moći da gleda ceo svet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona", izjavio je reditelj i kreator serije Dragan Bjelogrlić.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu