•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

American Animals (2018)

Nažalost, jedan od boljih filmova iz 2018. godine nije dobio pažnju koju zaslužuje i nekako je neprimetno prominuo pored većine filmofila. U pitanju je „American animals“, prvi dugometražni film Barta Lejtona koji je 2012. godine snimio možda jedan od ponajboljih dokumantaraca u 21. veku „The Imposter“, savršeno kombinujući autentične intervjue sa dramskom rekonstrukcijom događaja dobivši jedan napeti triler.

U svom dugometražnom debiju pokšao je nešto slično kombinujući dramsku radnju sa intervjuima sa stvarnim osobama koje su učestvovale u ovoj istinitoj priči ne bi li dramskoj tenziji dao na autentičnosti i iskrenosti. Priča prati nekolicinu smorenih studenata koji se došli na suludu ideju da opljačkaju univerzitetsku biblioteku koja čuva nekoliko neprocenjivih knjiga. Nemajući, naravno, nikakvog iskustva u takvom tipu posla, junaci se oslanjaju samo na ono što znaju iz filmova, a njihova suluda samouverenost da mogu da izvedu ovu pljačku do kraja filma pretvoriće se u sumorno osvešćenje da američki san jednostvno nije namenjen samo onima koji uludo rizikuju već i onima koji imjau tri čuke u glavi. Ovo je neka vrsta tragikomično-pervertirane parodije na prave heist filmove koja pride preispituje psihološka stanja onih koji bi na brz i lagan način da se domognu parčeta američkog sna, verujući da je njihova generacija zavredila u životu više nego što joj pripada. Zabavan i na momente duhovit krimi triler baziran na istinitom događaju, sa odličnom glumom harizmatičnog Evana Pitersa i mlade nade britanskog filma Berija Kigena.

Autor: Slobodan Novokmet (Helly Cherry)

Žanr:biografski, krimi, drama
Godina:2018
Reziser:Bart Layton
Scenario:Bart Layton, Claudia Zie
Uloge:Spencer Reinhard, Warren Lipka, Eric Borsuk
Uzrast:PG-13
Award:9 nagrada i 21 nominacija
Studio:Film4, New Amsterdam Film Company, RAW
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo