•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Američki kritičar negativno o novoj verziji filma Kum 3

Trejler za novu verziju filma “Kum 3” obećava bolji završetak od originalnog ostvarenja iz 1990. godine. Nažalost, dok prva dva “Kum” filma iz 1972. i 1974. važe za remek dela i možda najbolje filmove svih vremena, treći nije ostvario toliki uticaj.

Reditelj Frensis Ford Kopola rekao je da će nova, premontirana verzija Kuma 3, biti “adekvatniji zaključak” trilogije o mafijaškom bosu Majklu Korleoneu.

“Za ovu verziju finala napravio sam novi početak i kraj, i prepakovao neke scene, kadrove i muziku. Sa ovim promenama i restauriranom slikom i zvukom, to je, po meni, adekvatniji zaključak prvog i drugog dela Kuma”, naveo je reditelj.

Film je, kako se navodi, restauriran u visokoj 4K rezoliciji.

U trejleru vidimo da je film dobio i novi naziv “The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone”, uz naznaku da je u “ostvarenje utkan novi život”, ali ne otkriva tajne novog početka i kraja.

U tekstu za Njujorker, čuveni američki kritičar Ričard Broudi, započeo je svoj osvrt na film izrekom:
“Postoji izreka da dokon pop i jariće krsti”, ističući Kopolino “gubljenje vremena” u doradi svojih starih ostvarenja, umesto da se fokusira na nova.

“Već godinama Kopola svoju energiju ne koristi kako bi radio na novim projektima, već samo za doterivanje i “čačkanje” starih filmova. Prvo je to bio slučaj sa “Apokalipsa danas”, a sada je i “Kum” došao na red”, piše Broudi.

Kopolina hronologija italijanske mafijaške porodice napravila je priču o fascinantnom, ali opasnom svetu, koji za mnoge ljude, kao i danas, predstavlja potpunu misteriju. Podsećamo, u trećem delu, Frensis Ford Kopola je odlučio da se fokusira na kasnijem životu Majkla Korleonea i životnim odlukama koje će ga pojesti.

Jasno je da film ne poseduje intenzitet i gledljivost kao prva dva, i njegov zamršeni podzaplet koji uključuje katoličku crkvu ne može da prati događaje iz prethodnih ostvarenja, ali se nikako ne može nazvati “lošim”.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu