•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

An Education (2009)

Ovo je priča o odrastanju tinejdžerke i o tome kako se njen život menja dolaskom plejboja gotovo dva puta starijeg od nje. Film je smešten u rane 1960-e.

Nešto mnogo zlobnije zameniće tradicionalno obrazovanje tinejdžerke iz predgrađa Londona, kada je zavede stariji, mnogo iskusniji udvarač, ugrožavajući njenu budućnost. London, 1961: 16-ogodišnja Dženi (Keri Maligan) je pametna i atraktivna devojka koja žudi da kroči u svet odraslih. Dosadila joj je svakodnevica njene porodice i kad se u komšiluku pojavi pridošlica iz grada Dejvid (Piter Sarsgard), Dženi u tome vidi retku priliku da malo prodrma svoj svet. Brzo potpavši pod Dejvidove čari, povodljiva Dženi počinje da prati svoju novootkrivenu ljubav na klasičnim koncertima, aukcijama umetnosti, prepunim pabovima i na večerama koje traju do sitnih sati. Ali Dženi je pametnija od većine dece njenog uzrasta i njeni roditelji su oduvek maštali da svoju izuzetnu ćerku upišu na Oksford. Ipak, sada se čini da je krenula u potpuno suprotnom smeru – hoće li Dejvid biti njena sudbina ili osoba koja će joj najzad pomoći da prepozna svoj pravi potencijal?

Žanr:drama
Godina:2009
Reziser:Lone Scherfig
Scenario:Lynn Barber, Nick Hornby
Uloge:Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Alfred Molina
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za 3 Oscara, 35 nagrada i 89 nominacij
Box office:12.6M USD
Studio:BBC Films, Finola Dwyer Productions, Wildgaze Films
Zemlja:UK
Website:www.sonyclassics.com/aneducation
Jezik:engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu