•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Andergraund" osvojio "Zlatnu palmu"

Film "Andergraund" /Bila jednom jedna zemlja/ Emira Kustirice na današnji dan 1995. godine osvojio je "Zlatnu palmu" u Kanu.

Scenario su napisali Dušan Kovačević i Emir Kusturica, a glavne uloge igrali su Predrag Miki Manojlović, Lazar Ristovski, Mirjana Joković i Slavko Štimac, direktor fotografije bio je Vilko Filač, a muziku potpisao Goran Bregović.

Ovaj film je na pojedinim filmskim portalima stavljen među tri najbolja laureata "Zlatne palme" ikada, zajedno sa filmom "Prisluškivanje" Frensisa Forda Kopole i "Padro padrone" Paola i Vitorija Tavijanija.

Britanski filmski institut proglasio je "Andergraund" za najbolji balkanski film svih vremena.

To je bila druga "Zlatna palma" za Kusturicu - prvu je dobio 1985. godine za film "Otac na službenom putu", prema scenariju Abdulaha Sidrana.

Kusturica je 1989. godine nagrađen u Kanu za najbolju režiju za film "Dom za vešanje", za koji je scenario napisao sa Gordanom Mihićem.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...