•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Angel Eyes (2001)

Kada se ovaj film pojavio u američke bioskope niko ga nije gledao. Filmofili koji pohode bioskope su bili neobavešteni. Očajno loš marketing je ovaj zanimljivi triler s brojnim romantičnim i socijalnim slojevima ostavio praktično bez ikakvih šansi. Studio je napravio neobjašnjiv propust tim pre što je u glavnoj ulozi imao i tada sasvim dovoljno vrelu Jennifer Lopez i to ni manje ni više nego kao neustrašivu (dobro, skoro neustrašivu) seks-bombu u policijskoj uniformi, a još pride Jim Caviezel koji igra anđela čuvara naše seksi pandurke.

Šalu na stranu, film je previše dobar za holivudski mejsntrim pa nije čudo da su skromnom i pogrešnom reklamom odbili pobliku. Ali, zato, kada su Oči anđela stigle na video-tržište, priča je došla na svoje. Bio je to jedan od video-hitova sezone.

A priča zaista nudi mnogo vise od ložnjave za one koji se pale na guzate lepotice u uniformi. Čak i kada one treba da održe ni malo laki dramski tempo tako zahtevan u ovoj priči, dakle čak i sa J Lo glumom, ovaj triler itekako ima šta da ponudi.

Višeslojna priča, bogata tekstura likova, njihove istorije i posledično tome motiva, čak i omažiranje (režiser Mandoki je očigledno oduševljen Wendersovim Nebom nad Berlinom), sve je to odrađeno s neočekivanom merom i stilom. Posebno je uspela atmosfera koja preovlađuje u filmu, a koja deluje istovremeno kao košmarni san i turobna java. U pitanju je, inaše, ona vrsta jave u kojoj naši glavni junaci bivaju primorani da se suoše s traumama iz prošlosti ne bi li nekako razrešili one iz sadašnjosti.

Žanr:drama, romansa, triler
Godina:2001
Reziser:Luis Mandoki
Scenario:Gerald Di Pego
Uloge:Jennifer Lopez, Jim Caviezel, Jeremy Sisto
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 4 nominacija
Studio:Franchise Pictures, Epsilon Motion Pictures, Canton Company
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...