•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Angel Has Fallen (2019)

Agentu tajne službe (Gerard Butler) je namešten pokušaj ubistva predsednika (Morgan Freeman) i kreće u bekstvo da bi dokazao nevinost.

„Has Fallen“ serije, „Olympus“, „London“ i sada, „Angel Has Fallen“, neobično su trajne franšize. Ali čini se da lik Mike Banning-a, agenta Secret Service, koga je glumio Gerard Batler sa neučtivom osornošću, popunio je prazninu svakog heroja akcije, raselјenog od strane osoba sa supermoćima i elegantnim veštinama borilačkih veština. Mike je samo momak sa ženom i detetom koji je neverovatno oduševlјen ubijanjem lјudi. I ako imamo jednu stvar koju smo naučili u ovoj seriji, to je da će Mike uvek biti doveden u borbu sa nožem.

U mitologiji „Has Fallen“ Mike je postao šifra, lik oko kojeg filmski producenti mogu da projektuju paranoičnu političku fantaziju nedelјe. Antoine Fuqua bacio ga je u "Die Hard in the White House" protiv Severne Koreje u "Olympus"-u, dok ga je Babak Najafi ugurao u međunarodni teroristički napad od strane zloglasne bliskoistočne grupe u "London"-u. Tako da je, naravno, jedino mesto gde može da ide je dom. Reditelј i ko-pisac "Angel"-a Ric Roman Waugh plasira Mike-a u svoj triler “Three Days of the Condor”, zaverenički triler u koji ga je uputila američka vlada.

Ovaj put je pao naš junak, "anđeo čuvar" predsednika Trumbull-a (Morgan Freeman, jedina ko-zvezda koja se vraća). Nakon napada dronova na predsednika tokom ribolova, Banning se budi sa lisicama u bolničkom krevetu, lažno optužen da je kriv za napad. Optužen i zatvoren, potom kidnapovan od strane plaćenika koji su pokušali da ubiju predsednika, Banning nema drugi izbor nego da se odmetne (kao što je to i uobičajeno).

Ton „Anđel“-a je daleko mračniji od mudrog raspuknuća “Olympus”-a ili penušavog, jingoističkog „London“-a. Neki trenuci u ovom prekomernom dimenzionom “The Fugitive” idu stvarno na živce, poput pucnjave u poslovnoj zgradi u kojoj mladi bradati belci u taktičkoj opremi pumpaju na hilјade metaka u montažni zid i kancelarijski nameštaj. Banning je naša fantazija za one potpuno stvarne scenarije: snažan, snalažlјiv, ali izuzetno normalan čovek od akcije.

Waugh donosi haotični, vrtoglavi stil u “Angel”-u, potencijalno najgledaniji od svih filmova, mada je i dalјe prepun šematskog zelenog ekrana. Reditelј potvrđuje vizuelnu relativnost Banning-a i njegovu ranjivost. On postavlјa publiku u Mikeo-vu subjektivnost tokom akcionih scena, gledajući niz cev njegovog pištolјa kao u igri pucačine iz prvog lica, zvuk pada na prigušen zvuk.

Ono što je zaista odvažno jeste da je Waugh sa ko-autorima Robert Mark Kamen-om i Matt Cook-om zapravo rešavao sve moždane povrede koje je Mike morao da pretrpi u veselo neskladnim krvavim scenama prva dva filma. On je varao doktore za lekove protiv bolova, pa čak i priznaje da ima mnogo toga da se lično obrati (ali, znate, na vrlo težak, muški način). Mike Banning ide na terapiju?

U središtu “Has Fallen” franšize je lјubav između muškaraca, a Batler je oduvek delio najbolјu hemiju sa svojim muškim ko-zvezdama. Ta iskra u filmu „Angel“ dolazi iz Butler-ovih scena sa Nick Nolte-om, kao njegovim ocem Clay-om, veteranom koji živi izvan mreže. Clay-eva starija, mudrija perspektiva gura Banning-a da uzme njegov normalan njegov život. I iznenađujuće je da je tvrd čovek spreman da raste i menja se, zajedno sa samom franšizom, čak i ako je tako šašav i nasilan kao što je uvek i bio.

Žanr:akcija, triler
Godina:2019
Reziser:Ric Roman Waugh
Scenario:Robert Mark Kamen, Matt Cook
Uloge:Gerard Butler, Frederick Schmidt, Danny Huston
Award:1 nominacija
Studio:Millennium Films, G-BASE, Campbell Grobman Films
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:121 minut
Podeli:



Preporucujemo