•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Angelina Jolie kritikovana zbog načina na koji je birala decu za uloge u filmu

Glumica Angelina Jolie je za svoj drugi film "First They killed My Father" birala decu za uloge u filmu, a način na koji je to radila njena ekipa izazvala je oštre reakcije na društvenim mrežama, nazivajući njene metode "traumatiziranjem kambodžanske dece zbog uloge u filmu".

Angelina je za Vanity Fair rekla kako je decu za svoj film tražila u sirotištima, školama za siromašnu decu, pa čak i cirkusima jer je za svoj film o Crvenim Kmerima u Kambodži htela da nađe onu decu koja su imala težak život.

Međutim, metode koje je pritom koristila izazvale su žestoke reakcije online javnosti, a neki su ih nazvali i "bolesnim".

"Kako bi našla dete koji bi igralo lik Loung Ung, režiseri su postavili uznemirujuću igru: stavljali su novac na sto pred dete, a zatim tražili od njega da razmisli za šta je potreban i da ga uzme. Nakon što bi se pretvarali da uhvate dete ono bi moralo smisliti neku laž", piše Vanity Fair.

Glumica je rekla kako je film posvećen devojčici Srey Moch, ali i njenom sinu Maddoxu kojeg je 2002. godine usvojila iz sirotišta u Kambodži. Ali, cela priča je zasenjena kontroverznim načinom biranja uloga za film.

"Srey Moch je dugo, jako dugo zurila u novac, a kada je bila prisiljena da ga vrati, bila je preplavljena emocijama. Kad su je kasnije pitali zašto joj je novac toliko bitan, rekla je da je njen deda nedavno umro i da nisu imali dovoljno novca za pristojnu sahranu", objasnila je Jolie kako je devojčica Srey izabrana za ulogu u njenom filmu "First They Killed My Father".

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu