•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Angelina Jolie pružila utehu silovanoj Faidi Kasilembo

Holivudska glumica Angelina Jolie prisustvovala je trodnevnoj konferenciji o seksualnom nasilju koji se održava ove nedelje u Londonu. Tom prilikom glumicu je na hodniku zaustavila devetnaestogodišnja Faida Kasilembo kako bi joj pričala o strahotama koje je preživela u svojoj zemlji.

Devetnaestogodišnja Faida smireno je govorila o tome kako je sa 11 godina kindapovana od strane grupe vojnika koja je učestvovala u operacijama u istočnom delu Demokratske republike Kongo.

Ne samo da su je kidnapovali, već i svakodnevno silovali i terali da prođe obuku za dečijeg vojnika što je radila naredne četiri godine. Tek 2010. godine francuska grupa Voluntary Force at the Service of Childhood and Healt uspešno je završila pregovore oko njenog oslobađanja.

- Sada krojim odeću i pravim haljine - pohvalila se Faida koja govori francuski. Od svog oslobađanja ona je učestvovala na raznim obukama i seminarima i postala savetnik za žrtve koje dele sličnu sudbinu kao i ona.

- Zamolila sam Angelinu da zaustavi seksualno nasilje i podmićivanje. Ukoliko ste silovani i pokušate da tužite silovatelja on će jednostavno potkupiti sudiju - kaže Faida.

Inače, ovo je veliki problem u Demokratskoj republici Kongo budući da silovatelji budu retko kažnjeni. Pre dve godine čak 130 žena i dece u samo jednom danu je bilo silovano. Prošlog meseca, sud je od 39 vojnika optuženih za ovo masovno silovanje osudio samo dvojicu.

- To je glavno oružje u ratu protiv civila. Nema veze ni sa seksom, koliko sa moći - rekla je Angelina na početku koferencije koja će okupiti predstavnike iz 140 zemalja kako bi diskutovali o rešavanju ovog problema.

Website:avaz.ba
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...