•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Anica Dobra

Anica Dobra (rođena 3. juna 1963. godine u Beogradu) je srpska filmska i pozorišna glumica koja često glumi i u nemačkim filmovima.

Dobra je od 1977. do 1981. godine živela u Frankfurtu na Majni, u Nemačkoj. Nakon toga se vraća u Beograd, gde upisuje Akademiju Dramskih Umetnosti. Diplomirala je 1987.

Živi u Beogradu, udata je i ima ćerku Minu.

Debitovala je u kratkometražnom filmu „Pera Panker“ 1985. godine. Za film „Već viđeno“ snimljen 1987. godine, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Puli. Godine 1988. svoju glumačku karijeru potvrdila je ulogom pevačice u filmu „Balkan ekspres“. Godine 1988. dobija nagradu na Filmskom festivalu u Puli za glavnu ulogu u filmu Već viđeno. U međuvremenu je nastupala u Ateljeu 212 i Zvezdara teatru.

Od 1990. godine počinje da snima filmove i TV filmove u Nemačkoj.

Filmografija:

1980.-te
1985. Pera Panker
1986. Pokondirena tikva
1987. Već viđeno
1987. Ivanov Sasa
1987. Život radnika
1988. Život sa stricem
1988. Balkan ekspres 2
1989. Sabirni centar
1989. Kako je propao rokenrol
1989. Metla bez drške
1989. Balkan ekspres 2

1990.-te
1990. Rosamunde
1990. Spieler
1991. Wildfeuer
1991. Nie im Leben
1992. Crni bombarder
1992. Tito i ja
1992. 5 Zimmer, Küche, Bad
1993. Die Männer vom K3
1994. Polismördaren
1994. Frauen sind was Wunderbares
1994. Wachtmeister Zumbühl
1995. Roula
1996. 5 Stunden Angst - Geiselnahme im Kindergarten
1996. Tödliche Schwesterliebe
1996. Honigmond
1996. Schlag 12
1996. Wolffs Revier
1997. Geisterstunde - Fahrstuhl ins Jenseits
1997. Nackt im Cabrio
1997. Schimanski
1998. Frau zu sein bedarf es wenig
1998. Das Merkwürdige Verhalten geschlechtsreifer Großstädter zur Paarungszeit
1998. ¿Bin ich schön?
1998. Weekend mit Leiche
1999. Anwalt Abel
1999. Točkovi
1999. Alphamann: Die Selbstmörderin
1999. Der Bulle von Tölz
1999. Erleuchtung garantiert

2000.-te
2000. Fast ein Gentleman
2000. Falling Rocks
2000. Mutter wider Willen
2001. Aszendent Liebe
2001. Nataša
2001. SK Kölsch)
2001. Mayday! Überfall auf hoher See
2001. Der Verleger Monika
2002. Ein Hund für alle Fälle
2002. Der Freund meiner Mutter
2003. ABC des Lebens (TV)
2003. Dienstreise - Was für eine Nacht (TV)
2003. Sperling (serija)
2003. Tigeraugen sehen besser
2003. Der Herr der Wüste
2004. Edel & Starck
2004. Das Traumhotel
2004. Ein Baby zum Verlieben
2004. Mogelpackung Mann
2005. Spezialauftrag: Kindermädchen
2005. Ivkova slava
2006. Die Alpenklinik
2006. Ein Familienschreck kommt selten allein
2006. Ein Hauptgewinn für Papa
2006. Tatort
2007. Klopka
2007. Noch ein Wort und ich heirate dich!
2007. Die Alpenklinik - Eine Frage des Herzens
2007. Schöne Aussicht
2008. Ljubav i drugi zločini
2008. Verrückt nach Emma)
2008. Die Alpenklinik - Aus heiterem Himmel
2008. Ein Ferienhaus in Marrakesch
2008. Universalove
2008. Mein Schüler, seine Mutter & ich
2008. Pogled s prozora

2010.-te
2010. Žena sa slomljenim nosem
2011. Ein Sommer in Paris
2011. Frau Ajnštajn (TV movie)
2011. SOKO Leipzig (TV series)
2012. Der Mann, der alles kann (TV movie)
2012. Geliebtes Kind (TV movie)
2013. SOKO 5113 (TV series)

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Mingusova autobiografija, rock biseri, knjige za bubnjare, ...
Treći Sonic film dobio je datum izlaska
Ovacije za Malkoviča na Feliks Romulijani
Slovenačko-srpski film “Iskupljenje” podržan u Italiji
Saopštenje produkcijske kuće Art & Pocorn povodom termina...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 11. avgusta...
Džoni Dep sa Al Paćinom režira film o poznatom svetskom...
Međunarodna premijera filma “Usekovanje” na Moskovskom...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 11. do 17. avgusta
Program Masterclassa 28. Sarajevo Film Festivala
28. Sarajevo Film Festival: Suočavanje s prošlošću
Pet srpskih filmova podržano u Severnoj Makedoniji
ZA NOVI FILM REDITELJA MARTINA MAKDONE - „DUHOVI...
The Gray Man (2022) (2022)
The Black Phone (2021) (2021)
Najave Striporame na Nisvillu
Jesse Eisenberg: Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu
Predstavljamo filmove programa U fokusu 28. Sarajevo Film...
Najpovoljniji bioskopski dan u Srbiji: 16. avgust
Mads Mikkelsen danas na Crvenom tepihu, Počasno Srce...
Predstavljamo Kinoscope program 28. Sarajevo Film Festivala
O filmu „SVE(T)na leđima žene“
Spiderhead (2022) (2022)
Predstavljamo filmove programa U fokusu 28. Sarajevo Film...
Prey (2022) (2022)
Repertoar Pozorišta Teatrijum od 08. do 14. avgusta
Pac-Man će dobiti svoj igrani film
Otvoren 28. Sarajevo Film Festival
Preminula glumica Olivija Njutn-Džon
Počelo snimanje filma “Pored nas” u režiji Stevana...