•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Anna Faris

Anna Kay Faris je rođena 29. novembra 1976. godine i američka je glumica i pevačica. Poznata je po svojim ulogama u serijalima “Scary Movie”, ali i u filmu “The Hot Chick” (2002), “Lost in Translation” (2003), “Just Friends” (2005), “Brokeback Mountain” (2005), “Smiley Face” (2007), “The House Bunny” (2008), “Take Me Home Tonight” (2011) i “ What's Your Number?” (2011). Oprobala se i u pozajmljivanju glasa u animiranom filmu “”Cloudy with a Chance of Meatballs” (2009) a bila je i specijalni gost u televizijskoj hit seriji “Friends”.

Faris je rođena u Baltimore-u, Maryland. Njena majka Karen je nekadašnji specijalni instruktor obrazovanja, a njen otac Jack je sociolog koji je radio na Univerzitetu Vašington i predsedavao Washington Biotechnology i Biomedical Asocijacijom. Ona ima brata Robert-a, koji je takođe sociolog i profesor na Univerzitetu u Kaliforniji i zove se Davis. Faris je odrastao u Edmonds-u, Vašington. Njeni roditelji su je ohrabrivali da krene sa glumom dok je bila mlada, a već sa 9 godina je imala svoj prvi profesionalni glumački angažman u pozorištu Seattle Repertory.

Njena prva značajna filmska uloga je bila u ostvarenju “”Lovers Lane”, a veliku popularnost je stekla ulogom u parodiji “Scary Movie” (2000). Faris-ova je osvojila nagradu "Stoner of the Year" 13. oktobra 2007. godine, za ulogu u filmu “Smiley Face”.

Tokom snimanja horora “Lovers Lane” 1999. godine upoznala je svog prvog supruga Ben-a Indra-u. Počeli su da izlaze iste godine i venčali su se juna 2004. godine. Razveli su se aprila 2007. zbog nepomirljivih razlika. Svog drugog supruga, glumca Chris-a Patt-a je upoznala na snimanju ostvarenja “Take Me Home Tonight” i verili su se januara 2009. godine i venčali 9. jula iste godine na maloj ceremoniji na Baliju. Glumica tvrdi da je Pratt sjajan i da je jako srećna.

Filmografija:

Eden 1996 Dithy

Lovers Lane 1999 Janelle Bay

Scary Movie 2000 Cindy Campbell

Scary Movie 2 2001

May 2002 Polly

The Hot Chick 2002 April

Winter Break 2003 Justine

Lost in Translation 2003 Kelly

Scary Movie 3 2003 Cindy Campbell

Southern Belles 2005 Belle

Waiting... 2005 Serena

Brokeback Mountain 2005 Lashawn Malone

Just Friends 2005 Samantha James

Scary Movie 4 2006 Cindy Campbell

My Super Ex-Girlfriend 2006 Hannah Lewis

Guilty Hearts 2006 Jane Conelly

Smiley Face 2007 Jane F.

Mama's Boy 2007 Nora Flanagan

The House Bunny 2008 Shelley Darlington

Frequently Asked Questions About Time Travel 2009 Cassie

Observe and Report 2009 Brandi

Cloudy with a Chance of Meatballs 2009 Sam Sparks

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel 2009 Jeanette Miller

Yogi Bear 2010 Rachel Johnson

Take Me Home Tonight 2011 Wendy Franklin

What's Your Number? 2011 Ally Darling

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked 2011 Jeanette

Movie 43 2012 Vanessa

The Dictator 2012

Scary Movie 5 2013 Cindy Campbell

Television credits Title Year Role

Deception: A Mother's Secret 1991 Liz

King of the Hill 2002–2004 Lisa / Stoned Hippie Chick / Teen Girl Hippie

Friends 2004 Erica Season 10

Blue Skies 2005 Sarah

Entourage 2007 Herself

Saturday Night Live 2011

Diskografija:

"Nobody Does It Better" 2003 Lost in Translation (soundtrack)

"Forgiveness" 2005 Just Friends (soundtrack)

"Love From Afar" 2005 Just Friends (soundtrack)

"Just A Guy" 2005 Just Friends (DVD)

"Old-Fashioned Girl" 2007 Mama's Boy (soundtrack)

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. februara
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 22. do 28....
CINEPLEXX VAM POKLANJA PUTOVANJA U NAJROMANTIČNIJE GRADOVE...
OVE SEDMICE U CINEPLEXX BIOSKOPIMA VAS OČEKUJU FILMOVI SA...
52. FEST U CINEPLEXXU
Jelena Gavrilović održaće koncert posvećen Sonji Savić...