•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Anne Bancroft (1931 - 2005)

Anne Bancroft (Bronx, New York, 17. septembra 1931. - New York, 6. jun 2005.), američka filmska glumica koja je postala ikona u istoriji filma.

Rodila se kao Anna Maria Louisa Italiano, a roditelji su joj poticali iz italijanskih useljeničkih porodica.

Bila je vrlo lepa. Dobila je nagrade: Oscar, Zlatni globus, Emmy i Tony. Glumila je na filmu od 1952. do 2001. godine. Snimila je niz filmova, a partneri su joj bili takođe veliki glumci (Henry Fonda i Dustin Hoffman, među ostalima). Kada je 1952. godine debitovala na filmu, promenila je prezime u Bancroft jer je smatrala da je "elegantno".

Udavala se dva puta, prvi brak trajao je samo 4 godine i s prvim mužem nije imala dece. 1961. upoznala je Mela Brooksa. Brooks je potplatio jednog radnika studija da bi saznao gde će Anne večerati i tako je drugi put vidio.

Anne je bila na putu ka svom psihijatru, a tom lekaru je rekla da završe seansu što je pre moguće jer je upoznala čoveka za kojeg će se udati. Anne i Mel venčali su se 5. avgusta 1964. godine u gradskoj skupštini New Yorka. Zajedno su ostali do njene smrti. Imali su sina Maximiliana rođenog 1972. godine.

Umrla je 6. juna 2005. godine u 73. godini. Uzrok smrti je rak maternice. Mel je održao komemoraciju nekoliko nedelja posle rekavši prisutnima da ako je kome do tugovanja, "neka to zadrži za sebe".

Jedna od prisutnih na skupu bila je i Patty Duke, glumica koja je s Anne radila na filmu "Čudotvorka" za kojeg je Anne dobila i svog jedinog Oscara.

Jedan novinar pitao je Patty za njeno mišljenje o Anne, dobivši odgovor da se ne može setiti dovoljno superlativa.

Anne Bancroft sahranjena je u neoznačenom grobu na groblju Kensico mesta Valhalla, država New York, blizu svog oca Michaela.

Filmografija:
2008 Delgo
2004 Curb Your Enthusiasm (TV series)
2003 The Roman Spring of Mrs. Stone (TV movie)
2001 Heartbreakers
2001 Haven (TV movie)
2000 Up at the Villa
2000 Keeping the Faith
1999 Deep in My Heart (TV movie)
1998 Antz
1998 Great Expectations
1997 Critical Care
1997 G.I. Jane
1996 The Sunchaser
1996 Homecoming (TV movie)
1995 Dracula: Dead and Loving It
1995 Home for the Holidays
1995 How to Make an American Quilt
1994 The Simpsons (TV series)
1994 Great Performances (TV series)
1994 Oldest Living Confederate Widow Tells All (TV movie)
1993 Mr. Jones
1993 Malice
1993 Point of No Return
1992 Love Potion No. 9
1992 Honeymoon in Vegas
1992 Mrs. Cage (TV movie)
1992 Broadway Bound (TV movie)
1990 Freddie and Max (TV series)
1989 Bert Rigby, You're a Fool
1988 Torch Song Trilogy
1987 84 Charing Cross Road
1986 'night, Mother
1985 Agnes of God
1984 Garbo Talks
1983 To Be or Not to Be
1982 Marco Polo (TV mini-series)
1980 The Elephant Man
1980 Shogun (TV movie)
1980 Fatso
1977 The Turning Point
1977 Jesus of Nazareth (TV mini-series)
1976 Lipstick
1975 The Hindenburg
1975 The Prisoner of Second Avenue
1974 Blazing Saddles
1972 Young Winston
1970 Annie, the Women in the Life of a Man (TV movie)
1967 The Graduate
1967 ABC Stage 67 (TV series)
1966 7 Women
1965 The Slender Thread
1964 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV series)
1964 The Pumpkin Eater
1962 The Miracle Worker
1958 The Frank Sinatra Show (TV series)
1957 Zane Grey Theater (TV series)
1957 The Girl in Black Stockings
1956-1957 The Alcoa Hour (TV series)
1957 The Restless Breed
1956-1957 Climax! (TV series)
1950-1957 Lux Video Theatre (TV series)
1957 Playhouse 90 (TV series)
1957 Nightfall
1956 Walk the Proud Land
1955 The Last Frontier
1955 The Naked Street
1955 A Life in the Balance
1955 New York Confidential
1954 The Raid
1954 Demetrius and the Gladiators
1954 Gorilla at Large
1953 Kraft Theatre (TV series)
1953 Omnibus (TV series)
1953 The Kid from Left Field
1953 Treasure of the Golden Condor
1953 Tonight We Sing
1952 Don't Bother to Knock
1951 Lights Out (TV series)
1951 The Web (TV series)
1951 Danger (TV series)
1951 The Adventures of Ellery Queen (TV series)
1950-1951 Studio One in Hollywood (TV series)
1951 The Ford Theatre Hour (TV series)
1951 Suspense (TV series)

Podeli:



Preporucujemo

Otkriveno koju epizodu „Prijatelja“ gledaoci najviše...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 7. do 13. januara
Sprema se ’The Scorpion King Reboot’, The Rock se...
Flash Vs. Captain Boomerang film je trebalo već da se...
Kristofer Nolan režira još jedan film o Betmenu?
Michael B. Jordan će režirati i glumiti u Creed-u 3
Tom & Jerry (2021) - uskoro
U pripremi TV serija o Rolingstonsima
Blumhouse i Elisabeth Moss ponovno se udružuju za...
Finiks opet u glavnoj ulozi u nastavku Džokera?
Hasta que la boda nos separe (2020) - uskoro
Filmovi američkog komičara Bastera Kitona od 16. januara...
Bioskop najbeznednije mesto za zabavu, Vilin Grad radi i...
Režiser filma ’Speed’ želi da se Keanu Reeves vrati...
Little Fish (2020) - uskoro
Reboot filma ’Knight Rider’ još uvek nije dobio...
Film Quo Vadis Aida Jasmile Žbanić dostupan još 7 dana...
The Rifleman (Dveselu putenis) (2019) - uskoro
Režiser tera Patinsona da po 50 puta ponovi scenu u...
Film "Kad jaganjci utihnu" dobija nastavak preko serije...
Srpski projekti na predstojećem koprodukcionom marketu u...
Srpski filmovi i srpske manjinske koprodukcije u programima...
'Crazy Rich Asians 2' priča je još uvek u nastajanju,...
Queen Latifah i Robert Duvall pridružuju se Sandler-ovoj...
Kako su austrijski posleratni filmovi doprineli obnavljanju...
Rowan Atkinson ne uživa u ulozi Mister Bina
Objavljen prvi teaser za novu sezonu serije "Seks i grad"
’Rubik's Cube’ film i kviz su već u procesu realizacije
Zamena Daniela Craiga za ulogu Jamesa Bonda još uvek nije...
Šta kustosiranje može/treba da bude - Onlajn predavanje...