•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Anne Revere (1903 - 1990)

Anne Revere (25. jun 1903 - 18. decembar 1990), američka pozorišna, filmska i televizijska glumica, dobitnica Oscara za najbolju sporednu glumicu (1945. godine). Jedna je od žrtava makarsističke histerije s početka 1950-ih godina.

Rođena u New Yorku, Revere je od rane mladosti bila glumica, pojavljujući se u školskim predstavama. Nakon što je diplomirala na koledžu Wellesley, pridružila se pozorištu mladih "American Laboratory Theatre". Brodvejski debi je imala 1931. godine, a ubrzo zatim, 1934. godine, snimila je i svoj prvi film, Dupla vrata (Double Door). Sledeće se godine udala za pisca i reditelja Samuela Rosena. Ponovo se vratila pozorišta, gde je nastupala do 1940. godine. Tada je snimila svoj drugi film, nakon šest godina pauze. Manja, ali zapažena uloga u tom filmu, Howardi iz Virginije (The Howards of Virginia), gde je nastupila uz Caryja Granta, omogućila joj je dalje angažmane.

U naredne četiri godine snimila je čak 20 filmova, od kojih je jedan bio i National Velvet. U njemu je glumila majku lika Elizabeth Taylor, velike dečje zvezde, koja se takmiči kao džokej. Film, koji je bio veliki hit, a i danas je često na TV programu, doneo je Anne Revere Oscara za najbolju sporednu glumicu, koji joj je izmakao prethodne godine za ulogu u filmu Bernadettina pesma (The Song of Bernadette). Treću je nominaciju zaradila za ulogu u filmu Džentlmenski sporazum (1947)

Uspešna karijera Anne Revere je naprasno prekinuta 1951. godine, kada se našla na "hollywoodskoj crnoj listi" nepodobnih. Optužena je da je član Komunističke partije i gotovo oterana iz Hollywooda, premda je tvrdila da su dokumenti korišteni u procesu protiv nje bili falsifikovani. Vrativši se u New York, ponovo je počela nastupati u pozorištu, s velikim uspehom. Tek dvadeset godina nakon izgona iz Hollywooda, dobila je filmsku ulogu. Pojavila se i u nekoliko TV uloga, ali se nije uspela približiti nekadašnjem uspehu.

Anne Revere je umrla od upale pluća 1990. godine.

Filmografija:
1977 Ryan's Hope (TV series)
1975-1976 Baretta (TV series)
1976 Birch Interval
1974 The Six Million Dollar Man (TV series)
1972 Two for the Money (TV movie)
1970-1971 Search for Tomorrow (TV series)
1970 Macho Callahan
1970 Tell Me That You Love Me, Junie Moon
1969-1970 The Edge of Night (TV series)
1964 A Flame in the Wind (TV series)
1960-1961 Play of the Week (TV series)
1951 A Place in the Sun
1951 The Great Missouri Raid
1949 You're My Everything
1948 Deep Waters
1948 Scudda Hoo! Scudda Hay!
1947 Secret Beyond the Door...
1947 Gentleman's Agreement
1947 Forever Amber
1947 Body and Soul
1947 Carnival in Costa Rica
1947 The Shocking Miss Pilgrim
1946 Dragonwyck
1945 Fallen Angel
1945 Don Juan Quilligan
1945 The Thin Man Goes Home
1944 The Keys of the Kingdom
1944 National Velvet
1944 Sunday Dinner for a Soldier
1944 Rainbow Island
1944 Standing Room Only
1943 The Song of Bernadette
1943 Old Acquaintance
1943 Shantytown
1943 The Meanest Man in the World
1942 Star Spangled Rhythm
1942 The Gay Sisters
1942 Are Husbands Necessary?
1942 The Falcon Takes Over
1942 Meet the Stewarts
1941 Design for Scandal
1941 Remember the Day
1941 H.M. Pulham, Esq.
1941 The Flame of New Orleans
1941 Men of Boys Town
1941 The Devil Commands
1940 The Howards of Virginia
1940 One Crowded Night
1934 Double Door

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Ko su "Bondove devojke"
Film “Skoči, dušo” na zatvaranju 13. Merlinka...
Stigao trejler za "Vrisak"
Gojković: U nastavku "Bese" fokus je na mlađoj generaciji
U prodaji karte za premijeru nove komedije Dušana...
Direktor Nisvila najavljuje 200.000 posetilaca
Ladies night događaj uz film ,,Gučijevi“ 25. novembra...
Film "Toma" pogledalo više od milion gledalaca
Potpisan novi sporazum o saradnji na polju stripa između...
Marko Grba Singh: "Rampart je film o prostorima u kojima...
Karavan srpskog filma tokom decembra u osam gradova Srbije
BOŽIĆ ZA PAMĆENJE NA PICKBOX TV-u!
Nova izdanja Filmskog centra Srbije na 27. Festivalu...
Ovacije na ekskluzivnoj projekciji komedije “Deset u...
Komplet za Nišville 2022 po ceni pojedinačne ulaznice!
Konferencija „Vidimo se u bioskopu!“ i Skupština...
I Monika Beluči u "Južnom vetru"?
Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević:...
FRANCUSKO-SRPSKI FILMSKI SUSRETI #6 1-3. decembar 2021,...
FCS - Selekcija “Nasleđe” od 25. novembra do 9....
Muzej savremene umetnosti Vojvodine - Performans Ivane...
Otvorena izložba EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES u...
Anna (2021) – nova distopijska serija stiže na Pickbox...
Nova korejska serija "Hellbound" ruši rekorde
Ekskluzivno i uživo - Kraljevska opera i balet iz Londona...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 25. novemba...
Iduća godina donosi premijere sjajnih filmova
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 25. novembra do 1.decembra
Najnovija Diznijeva avantura u Cineplexx bioskopima
Branko Đurić i Izudin Bajrović o premijeri komedije...