•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Arthur (1981)

Arthur je američka romantična komedija sa elementima drame iz 1981. koju je režirao Steve Gordon. Film je zaradio 82 miliona dolara u američkim bioskopima i postao 4. najkomercijalniji film godine.

Arthur je bogataš koji celo svoje vreme provodi na piću, prostitutkama i šalama koje zbija na svačiji račun. Ali duboko u sebi on je samo jedna tužna osoba koja usred svog silnog bogatstva nikada nije našla sreću u životu a njegov jedini prijatelj je njegov stari batler Hobson. Njegovi roditelji ga teraju da se oženi sa bogatom Susan ali on ne gaji nikakva osećanja za nju. Arthur jednog dana upozna siromašnu ali neodoljivo šarmantnu devojku Lindu pa se zaljubi u nju i po prvi put odluči da učiniti nešto samostalno i ne sluša roditelje...

"Arthur" se smatra uspešnom, vrlo dobrom komedijom u kojoj je reditelj Steve Gordon uspeo izbalansirati dramske i komične elemente tako da film istovremeno može proći kao komedija sa blagim dramaturškom dodirom i kao drama sa naglašenim duhovitim dijalozima. Najviše pohvala je dobio efektan nastup veterana Johna Gielguda u ulozi batlera Hobsona koji je jedini pravi prijatelj junaku Arthuru ali koji se ne srami ni da se posvađa s njim i natera ga da popravi svoju ličnost, a solidnim nastupima su proglašeni i nastupi Dudleya Moorea i Lize Minnelli. Neki kritičari smatraju "Arthura" klasičnom komedijom i jednim od najboljih filmova 1980-ih zbog toga jer neprentenciozno izlaže svoje poruke i ima svoju dušu. Drugi deo kritike drži film solidnim ali precenjenim, nespretnim i nategnutim ostvarenjem koje više igra na simpatije i šarm likova nego što nudi neku majstorsku ili veštu umetničku energiju.

Žanr:komedija, romansa
Godina:1981
Reziser:Steve Gordon
Scenario:Steve Gordon
Uloge:Dudley Moore, Liza Minnelli, John Gielgud
Uzrast:PG
Award:Osvojena 2 oskara
Studio: Orion Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...