•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Asterix vs. Caesar (Astérix et la surprise de César) (1985)

Asterix protiv Cezara (fra. Asterix et la surprise de Cesar) je francuski animirani film iz 1985. snimljen po stripovima "Asterix gladijator" i "Asterix legionar". To je četvrti animirani film iz serijala o Asterixu.

50 g.p.n. Obelix je u selu sreo plavokosu Falbalu i zaljubio se u nju. Asterix je zabrinut jer Obelix više ne pokazuje interes za ništa i ponaša se smeteno, a završno padne u depresiju kada otkrije da je Falbala već zaručena za mladog Tragicomixa. Gaj Julije Cezar slavi svoj rođendan i celo Rimsko carstvo se sprema na slavlje, pa neki novi zapovednik otme Falbalu i Tragicomixa kako bi ih poklonio njemu na dar, ali ih se ipak odluči rešiti da ne izazove mržnju Gala. Mladi par biva odveden u Afriku pa ih Asterix i Obelix odluče spasiti. Ali tamo ih nađu Beduini i prodaju kao roblje Rimu...

Kritičar Michael Mackenzie je u svojoj recenziji napisao: "Asterix protiv Cezara je razumno zabavna pustolovna priča koja isprva ima problema da stane na svoje noge, ali kasnije nadoknadi za izgubljeno vreme. Brizzi braća rade odličan posao u balansiranju emocija sa humorom, posebno u završnom činu, gde uspeju uvesti sjajan geg o uništenju pola Koloseja. Šala o tome kako Asterix i Obelix uništavaju slavne istorijske građevine je bila iskorišćena više puta, najznačajnije u filmu Asterix i Kleopatra u kojem Obelix uništi nos Sfinge, ali ovde ona funkcioniše dobro zbog pažnje na detaljima".

Žanr:animirani, porodični, avantura
Godina:1985
Reziser:Gaëtan Brizzi, Paul Brizzi
Scenario: René Goscinny
Uloge:Roger Carel, Pierre Tornade, Pierre Mondy
Award:1 osvojena
Studio: Gaumont International
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:79 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu