•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

BALKAN FILM CONNECTION

Povodom jubilarnog 20. izdanja, Festival autorskog filma u Beogradu uvodi niz novih programa i aktivnosti. Jedna od prvih novina koju predstavljamo javnosti je BALKAN FILM CONNECTION – novi edukativni program u okviru Festivala, namenjen studentima i mladim profesionalcima Jugoistočne Evrope.

Program traje pet dana (od 28. novembra do 02. decembra) i sastoji se iz niza radionica, predavanja, diskusija i projekcija, sa fokusom na proširivanje specifičnih praktičnih znanja vezanih za film, uspostavljanje čvršće saradnje mladih filmadžija u regionu i otvaranje ka međunarodnoj sceni. Tema prvog izdanja je “Suočavanje sa novim svetom”.

Živimo u svetu koji se ubrzano menja. Menja se i način snimanja i prikazivanja filmova, njihov sadržaj i estetika. Finansijska kriza utiče na promenu ustaljenih načina finansiranja filmova, dok nove tehnologije otvaraju nove mogućnosti. Kako se snaći u ovakvom svetu? Kako se povezati, apdejtovati i apgrejdovati i pri tom izgraditi i očuvati sopstveni umetnički stil i pogled na svet? Pokušaćemo da nađemo odgovore zajedno sa eminentnim autorima i predavačima kroz niz radionica, predavanja i diskusija.

Učesnici će biti 30 odabranih studenata završnih godina studija i mladih filmskih profesionalaca: reditelja, scenarista i producenata iz zemalja Jugoistočne Evrope. Konkurs za prijavljivanje je otvoren i traje do 20. oktobra. Sve informacije o načinu prijavljivanja mogu se naći na www.balkanfilmconnection.com.

Ovogodišnji Festival autorskog filma održaće se od 26. novembra do 3. decembra.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....