•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

BELDOCS svečano zatvaranje i dodela nagrada - Film o Električnom orgazmu zatvara Beldocs

Dodelom nagrada u srpskom i međunarodnom takmičarskom programu i svetskom premijerom filma “Električni orgazam za ljude budućnosti” u režiji Marije Vukić, u sredu 15. maja u 20 sati u Kombank dvorani, svečano će biti zatvoren 12. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs.

Biografski film o bendu “Električni orgazam” slika značaj jednog od najpopularnijih i najdugovečnijih rok bendova na prostoru bivše Jugoslavije, koji je danas posvećen idejama rokenrol kulture podjednako kao i u vreme kada je formiran.

Marija Vukić, rediteljka filma povodom premijere je izjavila:

- “Izuzetno mi je drago je što premijera filma ujedno i zatvaranje ovako značajanog festivala. U svemu tome ima određene simbolike. Naime, snimanje filma je počelo tokom prošlogodišnjeg Beldocsa, a već samo godinu dana kasnije film je uvršten u njegov domaći takmičarski program. Vrlo sam ponosna na činjenicu da smo završili film u tom jednogodišnjem ciklusu”.

Za dokumentarac “Električni orgazam za ljude budućnosti” presudno je to što se rediteljka tridesetak godina druži sa članovima benda. Kao prijatelj benda i svedok uspona i padova, kao i umetničkog razvoja njihovog zvuka, ona prikazuje život jednog rokenrol benda, unutar grupe i na turneji, oslikavajući taj širok spektar magičnog muzičkog života. Članove benda portretiše kao individue, ali pruža i kompletniju sliku grupnog fenomena koji postoji već 40 godina, aktivno stvara i svira.

- “Insistirala sam da u filmu učestvuju isključivo članovi benda, a ne kao što je to uobičajeno i ljudi sa strane. U filmu se vidi kako je svako od njih specifična pojava, koja nosi određenu emociju, i kako su kod nekih istih stvari i činjenica prilazili pojedinačno, svako iz svog osobenog ugla”, ocenila je autorka Marija Vukić.

Više o filmu: https://beldocs.rs/elektricni-orgazam-za-ljude-buducnosti/

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...