•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ballad of a Soldier (Ballada o soldate) (1959)

Balada o vojniku (rus. Баллада о солдате) je sovjetski dugometražni film iz 1959. godine u režiji Grigorija Čuhraja, sa Vladimirom Ivašovim i Žanom Prohorenko u glavnim ulogama. Producentska kuća filma je Mosfilm. Osvojio je nekoliko uglednih međunarodnih nagrada, uključujući Specijalnu nagradu na filmskom festivalu u Kanu (1960.), BAFTA nagradu za najbolji film (1962.) i nominaciju za Oskar za najbolji originalni scenario (1962.). Scenaristi filma Grigorij Čuhraj i Valentin Ežov za ovaj film su dobili Lenjinovu nagradu 1961. godine.

Radnja filma je smeštena u Drugi svetski rat, 1942. godine i prati mladog ruskog vojnika Alekseja Nikolajeviča Skvorsova (Vladimir Ivašov), na nagradnom odsustvu, na putu od prve linije fronta do rodne kuće. Kao nagradu za uništavanje tri nemačka tenka, devetnaestogodišnji Aleksej, na svoj zahtev, kao nagradu od generala dobija 6 dana odsustva sa fronta da bi otišao kući da se pozdravi sa majkom i da popravi krov na kući. Na putovanju do kuće, vozom, on upoznaje nekoliko ljudi i zaljubljuje se u slučajnu saputnicu Šuru (Žana Prohorenko). Balada o vojniku nije primarno ratni film, nego u kontekst rata smešta različite ljubavne priče: romantičnu ljubav mladog para, vernost i neverstvo supružnika i roditeljsku ljubav.

Žanr:drama, romansa, ratni
Godina:1959
Reziser: Grigoriy Chukhray
Scenario: Grigoriy Chukhray
Uloge:Vladimir Ivashov, Zhanna Prokhorenko, Antonina Maksimova
Uzrast:NR
Award:5 osvojenih
Zemlja:SSSR
Jezik:Ruski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...