•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bašta Fest izabrao prve učesnike programa Balkan Short Film Network

U okviru ovogodišnjeg, devetog izdanja Bašta Festa, radionicom Bašta Pitch biće otvoren prvi program u sklopu Balkan Short Film Networka. Radionica će se održati od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti.

Četvoročlani žiri koji su činili mentori radionice Bašta Pitch, reditelj Raško Miljković i producent Milan Stojanović, Drita Llolla (Seanema Film Festival) i Jakov Poposki (Drim Short Film Festival), od velikog broja pristiglih prijava odabrao je projekte iz Srbije: „Avgust“ – reditelja Nikole Stojanovića i producentkinje Andrijane Manojlović; „Skok na glavu“ – reditelja Nikole Romčevića i producentkinje Milice Milinković; i„Namrgođenost“ rediteljke Milice Spasojević i producentkinja Lene Radulović. Iz Crne Gore odabran je projekat „Normalan svet“ rediteljke Ane Ćulum i producentkinje Anje Kečalović, a iz Severne Makedonije “Pod pojas” reditelja Ilije Cvetkovskog i producenta Aleksandra Zikova.

Raško Miljković, reditelj i mentor radionice Bašta Pitch, povodom početka ovog programa je izjavio: “Jako nas raduje što ove godine imamo priliku da sarađujemo sa izuzetno talentovanim filmadžijama iz celog regiona. Konkurencija je i ove godine bila oštra, ali su se ovih pet projekata, zajedno sa svojih deset mladih autora, ipak najviše istakli, što kroz ove scenarije, ali i svoj prethodni rad. Nadamo se da ćemo moći da im pomognemo da postanu podjednako kvalitetni u pitchingu projekata, kao što su evidentno u stvaranju filmova”.

Tokom Bašta Pitcha, kroz rad sa mentorima, učesnici će steći potrebne veštine za kreiranje i sprovođenje prezentacije projekta. Poslednjeg dana festivala svi timovi imaće priliku da primene stečeno znanje i pred publikom i komisijom održe finalni pitch. Tim koji bude održao najbolju prezentaciju dobiće novčanu nagradu od 1000€ za početak rada na svom ostvarenju.

Nakon Bašta Pitcha, program Balkan Short Film Network nastaviće se na radionicama u sklopu šestog Drim Shorta (6 – 9. avgust 2022.) i trećeg Seanema Film Festivala (8 – 11. septembar 2022.).

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....