•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bašta Fest objavio muzički program

Muzički program devetog Bašta Festa, koji se održava od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti, predstaviće najoriginalnija imena domaće klupske scene, a na zatvaranju će nastupiti sve popularniji beogradski bend KOIKOI, čiji je član i glumac Marko Grabež. Muzički program se održava u parku „Borići“, počinje odmah nakon projekcija filmova, oko ponoći, svake noći u toku trajanja festivala.

U četvrtak, 30. juna, slušaćemo DJ Lutona koji u svojim DJ setovima krstari house pravcima, a ritam i razne žanrove spoznao je krenuvši od folklora, preko jazza, stigavši do elektronike, uz to i aktivno svirajući bubanj. DJ-ingom se bavi od 2016. godine, do sada smo ga slušali i na festivalima Lovefest, Exit, No Sleep, a često je u b2b tandemu sa rođenim bratom Šćepine Vragolije.

U petak 1. jula na Bašta Fest muzičkom stejdžu nastupa DJ Timbe. Njegov set bazira se na hip hop-u i rnb-u, koji kombinuje sa raznim pravcima koji ga inspirišu - funkom, soulom, neo soulom, break beatom... Timbe je, pored toga što je poznat kao solo hip hop umetnik, i član benda Bad Copy.

Subota, 2. jul, rezervisana je za Bašta žurku i Čola veče – veče pesama najvoljenijeg pevača domaće publike – Zdravka Čolića.

Program se završava u nedelju, 3. jula nastupom benda KOIKOI i DJ setom Funk Technic Group. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji. Na početku 2021. godine KOIKOI postaju novi član porodice Moonlee Records, a rezultat je debitantski album “Pozivi u stranu”, koji će pisati istoriju indie–rock muzike u regionu. KOIKOI je uvršten u novi program koji je pokrenula Impala- Independent Music Companies Association u saradnji sa Youtube-om, koji se zove „100 ARTIST TO WATCH“.

Funk Technik Group su stalni domaćini Bašta žurki, a ovaj DJ duo čine Stefan Saveski i Nebojša Ilic iz Beograda koji se pojavljuje krajem 2015. godine i zapocinje b2b vrtešku na gramofonima. Pored Jazz / Soul / Funk / Disco / Boogie muzike koja je oblikovala i usmerila ovaj DJ dvojac, u njihovim setovima možete cuti i Reggae / Afrobeat / Hip Hop i Dance muziku. 2017. su postali članovi White City Soul organizacije koja sarađuje i dovodi strane DJ-eve.


Svi programi Bašta Festa održavaju se u Bajinoj Bašti na otvorenom, a ulaz je slobodan.

Podeli:



Preporucujemo