•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Belinijeva „Norma” u bioskopu „Cineplexx”

Snimak čuvene opere u izvođenju ansambla bolonjskog Teatra komunale biće prikazan u bioskopu „Cineplexx“ 4. aprila u 19 časova.

Operska predsezona će se nastaviti prikazivanjem čuvenih operskih naslova: „Toske“, „Ane Bolen“, „Aide“ i „Nabuko“

Visoko kvalitetan snimak opere „Norma“, koja je izvedena u bolonjskom Teatru komunale, biće prikazan u bioskopu „Cineplexx“ u šoping molu „Delta City“ 4. aprila u 19 časova. „Norma“ je druga po redu u operskoj predsezoni bioskopa, koju je nedavno otvorila Verdijeva „Travijata“.

Ovu Belinijevu operu, koja na našim operskim scenama nije izvođena više od tri decenije, poštovaoci opere će sada imati priliku da pogledaju na velikom platnu u bioskopu “Cineplexx”.

Belini je operu o galskoj sveštenici Normi iskomponovao sa svega 30 godina. Danas se smatra vrhunskim dostignućem „bel canto“ tradicije. Normu mora da peva sopran izuzetne fleksibilnosti, dramske snage, raspona i veštine u izvođenju „bel canto“ bravura. U ovoj operi je poznata arija „Casta diva“, Normina nežna i zanosna molitva boginji Irminsul, koju je svojevremeno izvodila operska legenda Marija Kalas. Danas je Danijela Desi neprikosnovena kao Norma.

U operskoj predsezoni bioskopa ljubitelje ovog žanra očekuje još kvalitetnih operskih naslova: u aprilu će biti prikazana „Toska“, izvedena na sceni minhenskog Narodnog pozorišta, u maju „Ana Bolen“ iz Bečke opere, u junu „Aida“ u izvođenju ansambla milanske Skale i u julu „Nabuko“, koja se jednom godišnje izvodi na sceni antičkog pozorišta Taormina na Siciliji. U „Cineplexx-u“ u septembru počinje operska i baletska sezona u bioskopu, kada će se direktno prenositi predstave iz njujorškog Metropolitena, moskovskog Boljšoja i milanske Skale.

Zahvaljujemo se MCF -u

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...