•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ben Kingsley: Žene su stvorene za vladajuće pozicije, to im je u krvi

Britanski glumac Ben Kingsley koji je osvojio nekoliko Oscara za filmska dostignuća, glumeći u svom novom filmu "Learning do Drive“ uvideo je veliku moć koju poseduju žene, a kako je izjavio za Guardian, one su stvorene za vladajuće pozicije, jer im je to u krvi.

Film "Learning to Drive" u kojem se Kingsley pojavljuje, režirale, napisale i producirale su tri žene. Ovaj veteran glumišta poziva filmsku industriju da ženama pruži veću ulogu iza kamere, a kako je izjavio, planira različite vrste produkcija sa ženama direktorima i piscima.

"Smatram da je sve drukčije kroz prizmu, objektiv i perspektivu ženskog oka, ljubavnog i toplog oka pored kojih su muškarci neprimećeni. Žao mi je što moram kazati da sam u karijeri radio s četiri ženska direktora. Ako pogledate moj CV, radio sam dosta filmova, tako da je to užasan disbalans", rekao je Kingsley.

Glumac je istaknuo da su sve dame s kojima je do sada radio imale izvanrednu sposobnost da prikažu "mušku ranjivost" na ekranu.

"Postoji samo jedan muški direktor ili možda dva koji zaista mogu razumeti psihu glumaca i uspeti je pretočiti na male ekrane", dodaje popularni engleski glumac.

Njegovi filmovi koji su do sada bili nominovani za Oscara ili za koje je osvajao zlatnog kipića, režirali su vrsni fimski znalci poput Martina Scorsesea, Stevena Spielbergea i Romana Polanskog.

Direktorica najnovijeg filma "Learning to Drive" u kojem se Kingsley pojavljuje je Isabel Coixet, producentica je Dana Friedman i pisac Sarah Kernochan. On igra usamljenog taksistu šeika i instruktora vožnje u New Yorku. Njegovi klijenti uključuju književnu kritičarku koja pokušava da obnovi svoj život nakon što ju je muž ostavio zbog mlađe žene. Nju igra Patricia Clarkson, koji je imala nominaciju za Oskara za komediju "Pieces of April", 2003. godine.

"To je prosto objektiv kroz koji može samo Isabel videti kao direktorica“, rekao je glumac.

Inače, ovo je druga saradnja Kingsleya a Coixet, Špankinje koju on opisuje kao jednu od najtalentovanijih direktorica s kojima je radio.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu