•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beneath Hill 60 (2010)

Prvi svetski rat specifičan je po svom načinu ratovanja pa su njegove rovovske bitke neverovatne sa današnjeg načina gledanja. Linija fronta koja se prostire od kanala La Manche do granica Švajcarske danas je nezamisliva, ali nekad je to bilo upravo tako. Hill 60 je bio deo te linije pa se sa njega, kao najviše tačke u okolini, kontrolisao kompletni Messines greben koji je bio najbitniji za obranu grada Ypres-a. Duž celog fronta vodile su se neverovatne bitke pod zemljom gde su rudari, sa obe strane, kopali tunele kojima bi dolazili u ili iza neprijateljskih rovova i na taj način iznenadili protivnika. Sedmog jula 1917-e u 03:10 odjeknulo je 19 vezanih eksplozija kojima je uništena kompletna obrambena linija nemačkih snaga na području gradića Messinesa (čak je i sam gradić uništen). U tim eksplozijama iskorišćeno je oko 450 tona eksploziva pa je to najsmrtonosnija nenuklearna eksplozija svih vremena. Bitka za greben Messines, a u okviru toga i Hill 60, bila je samo uvod u poznatu Bitku za Passchendaele.

U filmu pratimo Olivera Woodwarda, narednika 1st Australian Tunnelling Company, od njegovog dolaska na Zapadni front pa do same bitke za Hill 60. Prikazane su sve nedaće sa kojima su se suočavali tunnelleri i njihovi ljudski problemi i dileme.

Žanr:drama, istorijski, ratni
Godina:2010
Reziser:Jeremy Sims
Scenario:David Roach
Uloge:Brendan Cowell, Harrison Gilbertson, Steve Le Marquand
Uzrast:R
Award:8 nagrada i 21 nominacija
Studio:Lucky Country Productions
Zemlja:Australija
Website:www.beneathhill60.com.au
Jezik:Engleski, nemački
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...