•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch (rođen 19. jula 1976.) je engleski filmski, televizijski, radio i pozorišni glumac. Rođen je u Londonu i sin je glumaca Timothy Carlton-a i Wanda-e Ventham. Školovao se u dve nezavisne škole: Brambletye School u Zapadnom Saseksu i u školi Harrow u severozapadnom Londonu, u kojoj je i počeo da glumi. Po završetku škole pauzirao je godinu dana da bi predavao engleski u manastiru na Tibetu. Zatim je upisao Univerzitet u Mančesteru, gde je studirao glumu. Po diplomiranju, nastavio je da uči glumu na London Academy of Music and Dramatic Art.

Od 2001. godine, Cumberbatch je imao glavne uloge u mnogim klasičnim komadima u: Open Air Theatre, Regent's Park, Almeida Theatre, Royal Court Theatre i u National Theatre. Nominovan je za nagradu Olivier za najbolje odigranu sporednu ulogu Tesman-a u predstavi “Hedda Gabler”.

Aprila 2012. Cumberbatch je i osvojio nagradu Olivier za najboljeg glumca za Frankenstein-a u National Theatre-u. Glumac je ostavario i brojne uloge na filmu, radiu i televiziji. Pozajmljivao je i svoj glas i jako je uspešan u tome.

Britanski magazin GQ ga je imenovao “Glumcem 2011. godine”. Što se glumčevog privatnog života tiče, bio je u vezi 12 godina sa glumicom Olivia-om Poulet, koju je upoznao na fakultetu. Raskinuli su marta 2011. godine.

Izgleda da je prošlo vreme holivudskih lepotana i fudbalera koji snimaju modne editorijale u donjem rublju...seksepil danas podrazumeva "moć dedukcije" i ime Šerlok Holms. Shodno tome, ovaj glumac je proglašen za najseksepilnijeg muškarca na svetu po izboru čitalaca tabloida "San". "Moderni Šerlok" iz Bi-Bi-Sijeve serije, koji se nedavno našao i na "Tajmovoj" listi najuticajnijih ličnosti, na listi najseksepilnijih je prešišao jednog slavnog fudbalera i holivudskog zavodnika - Dejvida Bekama i Džonija Depa.

Filmografija:

2002 Hills Like White Elephants The Man

2003 To Kill a King Royalist

2006 Starter for 10 Patrick Watts

2006 Amazing Grace William Pitt the Younger

2007 Inseparable Joe/Charlie

2007 Atonement Paul Marshall

2008 The Other Boleyn Girl William Carey

2008 Burlesque Fairytales Henry Clark

2009 Creation Joseph Hooker

2010 Four Lions Ed

2010 Third Star James

2010 The Whistleblower Nick Kaufman

2010 Wreckers David

2011 War Horse Major Stewart

2011 Tinker Tailor Soldier Spy Peter Guillam

2013 The Hobbit Smaug

Necromancer

2013 Untitled Star Trek sequel Khan

Televizijske uloge:

2002 Fields of Gold Jeremy

2002 Tipping the Velvet Freddy

2002 Silent Witness Warren Reid

2003 Cambridge Spies Edward Hand

2003 Spooks Jim North

2003 Fortysomething Rory Slippery

2004 Dunkirk Lt. Jimmy Langley

2004 Hawking Stephen Hawking

2005 To the Ends of the Earth Edmund Talbot

2005 Broken News Will Parker

2005 Nathan Barley Robin

2007 Stuart: A Life Backwards Alexander Masters

2008 The Last Enemy Stephen Ezard

2009 Marple: Murder Is Easy Luke Fitzwilliam

2009 The Turning Point Guy Burgess

2009 Small Island Bernard Bligh

2010 Van Gogh: Painted with Words Vincent van Gogh

2010 Have I Got News For You Guest host

2010 Into the Universe with Stephen Hawking

2010 The Rattigan Enigma by Benedict Cumberbatch

2010–present Sherlock Sherlock Holmes

2012 Parade's End Christopher Tietjens

Pozorišni rad:

2001 Love's Labour's Lost Ferdinand

2001 A Midsummer Night's Dream Demetrius

2002 As You Like It Orlando

2002 Romeo and Juliet Benvolio

2002 Oh, What a Lovely War!

2004 The Lady from the Sea Lyngstrand

2005 Hedda Gabler Tesman Almeida

2006 Period of Adjustment

2007 Rhinoceros Bérenger

2007 The Arsonists Eisenring

2008 The City Chris

2010 After the Dance David Scott-Fowler

2011 Frankenstein The Creature/Victor Frankenstein

Pozajmljivanje glasa:

2004 The Raj Quartet Nigel Rowan

2004 Kepler Johannes Kepler

2004 The Recruiting Officer

2004 The Tempest Ferdinand

2004 The Odyssey Telemachus

2004 The Biggest Secret Captain Rob Collins

2004 The Far Side of the World

2004 The Surgeons Mate

2004 Mr Norris Changes Trains

2005 Le Pere Goriot

2005 Seven Women Tovey

2005 Medical Humanities – Baptism by Rotation

2005 Fieldstudy – The Field

2005 The Cocktail Party Peter Quilpe

2006 The Possessed Nikolai Stavrogin

2007 The Making of Music

2008 Death in a White Tie

2008 Artists in Crime

2008 The Pillow Book Tadanobu

2008 Blake 7 The Early Years Townsend

2008 The Last Days of Grace GF

2008 At War With Wellington Duke of Wellington

2008 Chatterton – The Allington Solution Thomas Chatterton

2008 Cabin Pressure Capt. Martin Crieff

2008 Spellbound Dr Murchison

2008 Rainy Season

2008 The Tiger's Tale

2008 Words and Music – Italian Fantasy

2008 Doctor Who: Forty-Five Howard Carter, Thing 2

2009 Good Evening Dudley Moore

2009 Little Red Hen Ladybird

2009 South Pacific

2009 Rumpole and the Penge Bungalow Murders

2009 Metamorphosis Narrator

2010 Rumpole and the Family Pride Young Rumpole

2010 Rumpole and the Eternal Triangle Young Rumpole

2010 Stephen Hawking's Universe

2010 Sherlock Holmes: The Rediscovered Railway and Other Stories

2010 Words for You – The Next Chapter

2011 Curiosity With Stephen Hawking – Did God Create the Universe?

2011 Tom and Viv

2011 Jaguar

2011 Pimms

2011 Sony

2011 The Nightjar

2012 Rumpole and the Man of God Young Rumpole

2012 Rumpole and the Explosive Evidence Young Rumpole

2012 Google+: "Tom" The seven ages of man

Podeli:



Preporucujemo

Izabran novi Doktor Hu
Top 10 romantičnih filmova koje morate pogledati
Izložba “Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 12. do 18. maja
Sutra počinje "Kustendorf"
22 umetnika i umetnica iz Srbije i 12 iz inostranstva na...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 12. do 18....
"Priče iz Drugog rata" Aleksandra Zografa
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 5. maja do 11. maja
Oskarovac Nikola Pjovani sa sekstetom premijerno u Beogradu
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 5. do 11. maja
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 5. do 11....
„DOKTOR STREJNDŽ U MULTIVERZUMU LUDILA“ OD DANAS U...
Nišville danas obeležava svetski Dan Džeza u Nišu i...
BELDOCS - prodaja ulaznica od danas na svim lokacijama
Retrospektive filmova i Master Class predavanja Karpa...
BELDOCS predstavlja selekciju VATROMET
Najava specijalnog programa 15. Beldocs festivala: Žena...
Hrana kao večna inspiracija – Najpoznatiji „foodie“...
ITALIJANSKA PRIČA O TRI PORODICE – FILM „TRI SPRATA“...
Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u Bioskopu Balkan
Uloge u kojima ste voleli Benedikta Kamberbača
Predstavljeni Srpski takmičarski program, Beldocs Industry...
„BAZ SVETLOSNI“ I NAJNOVIJI TREJLER STIŽU PRED PUBLIKU...
XR izlozba: Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u...
„AVATAR: PUT VODE“ (AVATAR: THE WAY OF WATER) –...
Uroš Krčadinac i Lav Mrenović predstavili rezultate...
17. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA...
Tribina o filmu „Leto kada sam naučila da letim“
Porodični dan u Cineplexx Niš bioskopu u nedelju, 8. maja