•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beogradska premijera filma „Stric“ sa Mikijem Manojovićem sutra na FAF-u

Beogradska premijera filma „Stric“ autora Andrije Mardešića i Davida Kapca biće održana u četvrtak, 1. decembra u 19.30 časova u Domu omladine Beograda. Film će biti prikazan u okviru programa Sirovo na 28. Festivalu autorskog filma.
Publici će se, nakon projekcije, pokloniti ekipa filma: Andrija Mardešić, David Kapac, Miki Manojlović, Roko Sikavica, Ivana Roščić, Goran Bogdan.

Film se naizgled dešava u Jugoslaviji, kasne 1980-e. Porodica na božićnom ručku dočekuje svog voljenog strica koji se iz Nemačke vraća kući za praznike. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona te postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vreme Božića. Osim svečane ćuretine, nožem se može rezati i napetost.

Uloge u filmu tumače Predrag Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica, Kaja Šišmanović

David Kapac je hrvatski scenarista, reditelj i kreativni producent. Karijeru je započeo studentskim kratkim filmovima, koji su se redovno prikazivali na festivalima u Hrvatskoj i inostranstvu, uključujući i njegov diplomski, srednjemetražni horor film Zagorski specijalitet. Nakon diplomiranja, David se fokusirao na rad na televiziji, a filmu se vraća 2017. godine. Andrija Mardešić je hrvatski filmski i TV autor. Uspešno je režirao projekte u različitim žanrovima: eksperimentalne i muzičke spotove, dokumentarne i promotivne filmove, a u fokusu mu je igrani film, gde se dokazao nizom kratkih filmova. Stric je Kapačev i Mardešićev debitantski dugometražni film.

Podeli:



Preporucujemo