•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beogradska premijera monodrame o Nadeždi Petrović NENAPISANA PISMA

Povodom 148 godina od rođenja Nedežde Petrović u Narodnom pozorištu

BEOGRADSKA PREMIJERA MONODRAME „NENAPISANA PISMA “ U IZVOĐENJU VANJE MILAČIĆ

“Počastvovana sam što mi je ukazano poverenje i prilika da igram ženu čijoj hrabrosti i talentu se divim.”- Vanja Milačić

U petak, 3. decembra, na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu, biće izvedena monodrama „NENAPISANA PISMA “ u produkciji Gradskog Pozorišta Čačak, povodom 148 godina od rođenja naše velike slikarke Nadežde Petrović. Monodrama u izvođenju glumice Vanje Milačić izvedena je premijerno u Domu kulture Čačak ove jeseni na dan rođenja Nadežde Petrović, kao jedan je od pratećih programa izložbe “Zlatnom rukom i srebrnim srpom” Umetničke galerije Nadežda Petrović u Čačku, koja je u saradnji sa Etnografskim muzejem u Beogradu, predstavila zbirku etnografskih predmeta iz Nadeždinog pariskog ateljea.

Vanja Milačić, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, ovim povodom je izjavila: “Počastvovana sam što mi je ukazano poverenje i prilika da igram ženu čiju hrabrost i talenat obožavam, ženu koja je vodila tako uzbudljiv život. A, posebno me privlači ta žena u Nadeždi Petrović koja nije želela da se ostvari. S druge strane, izgovaram iste rečenice danas koje je naša velika slikarka izgovarala u svoje vreme. Ta činjenica potvrđuje tezu da se položaj umetnika u Srbiji nije promenio od vremena kada je živela i stvarala Nadežda Petrović.”

Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, njenim emotivnim i umetničkim nedoumicama, položajem umetnika u tadašnjoj Srbiji i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu Nenapisana pisma, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović.

Predstava je u produkciji Gradskog pozorišta Čačak i izvršnoj produkciji beogradske kuće FAME Solutions, realizovana uz svesrdnu pomoć Grada Čačka, Turističke organizacije Čačka, Umetničke Galerije Nadežda Petrović, Nacionalne platforme Srbija Stvara i Doma Kulture Čačak. Scenografiju je uradila Marija Lukić Shabby Chic Design iz Čačka, kostim Marta Čkonjević studentkinja na dizajnu i oblikovanju tekstila na univerzitetu u Ljubljani, a originalnu muziku napisala je kompozitorka Ana Krstajić, kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija Stvara, dok dizajn potpisuje Ana Krbanjević dizajnerka iz Beograda. Inspicijent predstave je Sanja Mimica.

Karte se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Podeli:



Preporucujemo