•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Berlinski pobednik 'Zlo ne postoji' premijerno na 26. Festivalu autorskog filma

Film „Zlo ne postoji“ iranskog režisera Mohameda Rasulofa premijerno će se prikaziti na 26. Festivalu autorskog filma (FAF) koji će se održati u Beogradu od 27. novembra do 4. decembra na već tradicionalnim lokacijama.

Reditelj Rasulof u ovoj drami objedinjuje četiri različite priče u kojima se protagonisti susreću sa moralnim dilemama. Od životne kolotečine jednog „poštenog“ radnika, mladog regruta sa zadatkom suviše teškim za njegovu dušu, vojnika koji otkriva užasnu tajnu do susreta misterioznog doktora i mlade devojke samo su neki od mnogobrojnih primera teškoća u izražavanju ličnih sloboda. Umetnik se pored ovakvih tema bavi i pitanjem smrtne kazne koja je u Iranu još uvek dozvoljena.

Drama od 150 minuta u četiri čina prikazuje uziverzalnu priču pojedinaca koji su zaglavljeni u situacijama nametnutim kao obavezama i naizgled bez mogućnosti izbora. Obrt koji nam umetnik uvodi jeste taj da izbor uvek postoji, ali da svaka odluka sa sobom nosi teške posledice.

„Zlo ne postoji“ je treći iranski film koji je u poslednjih deset godina dobio nagradu "Zlatni medved". Nagradu u Berlinu preuzela je ćerka režisera jer je Rasulofu zabranjen izlazak iz Irana. Rasolofu je zbog njegovih ranijih radova slične tematike zabranjeno snimanje filmova, te je ova uzbudljiva drama snimana u tajnosti.

Glavno mesto održavanja Festivala je Kombank Dvorana, dok će se filmovi prikazivati i na ostalim lokacijama: Dom omladine Beograda, Dom kulture Studentski grad, stara i nova zgrada Jugoslovenske kinoteke, bioskop „Fontana“, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, Art bioskop – Kolarčeva zadužbina, UK „Stari Grad“, a zbog epidemiološke situacije neki naslovi će se naći i na onlajn programu na platformi www.mojoff.net .

Podeli:



Preporucujemo