•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Besplatna Online premijera filma "Patrole" u subotu, 23. maja

Sa elementim crnog humora prepoznatljivog za naše prostore, bugarsko-srpska drama reditelja Stefana Komandareva - “Patrole” nakon domaće premijere na 48. FEST-u gde je nominovana za Beogradskog pobednika imaće svoju Online bioskopsku premijeru, u subotu, 23. maja, na mojoff.net. Tog dana, potpuno besplatno, u tri predviđena termina - od 16h, 18h i 20h, posetioci Online bioskopa MOJ OFF moći će da pogledaju priču o svakodnevnim dešavanjima na ulicama Sofije u trenucima dok tri policijska tima patroliraju gradom tokom svoje noćne dužnosti.

Rađen prema istinitoj priči scenario filma “Patrole” u svojoj osnovi razmatra savremeno bugarsko društvo, sa svim trenutnim problemima i apsurdima.

Dva policajca pored pruge u Sofiji pronalaze telo poznatog narkomana Lazara. Tako počinje noć 9. novembra 2019. – trideset godina nakon pada Berlinskog zida i svrgavanja vladajućeg režima u Bugarskoj. Tri policijska tima patroliraju ulicama Sofije i rade svoj posao na način koji smatraju ispravnim, istovremeno se suočavajući s izazovima koje pred njih postavlja savremeno bugarsko društvo.

O samom filmu, o sličnostima i razlikama između bugarske i domaće kinematografije pre početka Online premijere za gledaoce filma kratko će govoriti reditelj filma Stefan Komandarev.

“Kada počinjem da pišem scenario uvek polazim od istinitih događaja, a nakon toga sledi mnogo, mnogo posmatranja i istraživanja o temi koju sam odabrao. Za mene je film uvek nešto između stvarnosti i mašte” rekao je reditelj dodajući da su tokom priprema na filmu veliku pomoć imali od najvećeg policijskog sindikata u Bugarskoj koji im je omogućio da posmatraju prave policijske patrole tokom noćnih dužnosti.

Film "Patrole" snimljen je u srpskoj koprodukciji - “Veliki sam fan srpskog filma, imam mnogo prijatelja među vašim rediteljima”, rekao je reditelj i scenarista Komandarev dodajući “volim srpski smisao za humor, vrlo je sličan i blizak bugarskom. Jedan od omiljenih filmova mi je film "Klopka".“

“Patrole” predstavljaju nastavak Komadarevog poslednjeg ostvarenja “Pravci” koji je 2017. godine prikazan u selekciji "Izvestan pogled" na Filmskom festivalu u Kanu.

Podeli:



Preporucujemo