•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Betmen ili Iron Man: Ko je najbogatiji superheroj?

Bez obzira na to koliko bi obožavaoci želeli da insistiraju na tome da je istinska supersila Iron Man-a i Betmen-a njihov genijalan mozak i njihova volјa za uspehom, svi znamo ono što dvojici junaka daje prednost je gomila novca koji su nasledili od roditelјa. Britanska Vanquis banka objavila izveštaj koji procenjuje godišnji prihod od 25 najbogatijih superheroja Marvel-a i DC-a. Banka je takođe objasnila metodologiju koja stoji iza njihovih procena zarada.

"Da bismo izračunali zarade naših superheroja, uzeli smo prosečnu platu za navedenu profesiju u gradu u kome imaju sedište. Za likove sa izmišlјenim lokacijama (npr. Gotham City) uzeli smo prosečnu platu iz stvarnog grada na kome se izmišlјena lokacija zasniva. Konverzije valuta na osnovu stopa od 1 USD do 0,76 GBP i 1 USD do 0,85 EUR.".

Na osnovu prikuplјenih podataka, čini se da je Bruce Wayne zvani Batman, tip koji zarađuje najviše gotovine godišnje. Kao izvršni direktor Wayne Enterprises, Bruce zarađuje 751.566 funti sterlinga u godišnjoj plati, što je 988.902 dolara kada se preračuna u američke dolare.

Na njegovom tragu (ili dalekoj drugoj, u zavisnosti od vaše definicije razlike od 68.896 dolara) svima omilјeni genije, plejboj, milijarder i filantrop Tony Stark zvani Iron Man, koji godišnje zarađuje 699.205 funti sterlinga (920.006 USD). Treći na listi je Oliver Queen / Green Arrow, izvršni direktor Queen Consolidated, koji je godišnje dostigao 679.514 funti sterlinga (894.098 USD).

Iako ovi superheroji skoro neće brinuti o gotovini, izveštaj takođe pokazuje da je superheroj koji zarađuje najmanje novca Scott Lang zvani Ant-Man, čiji posao za sladoled u Baskin Robbins-u donosi oko 18.093 funte sterlinga u godini. Skot je nezahvalnu titulu najslabije plaćenog superheroja uzeo od višestruko najmanje plaćenog Peter Parker-a zvanog Spider-Man, koji samo radi kao slobodni fotograf, 14.140 funti sterlinga (18.605 dolara).

Iako je izveštaj zabavna vežba u zamišlјanju superheroja koji zarađuju u stvarnom svetu, istina je da je imaginarno bogatstvo takvih likova daleko veće, što je jedini način da se objasni ogromna količina novca koju su Batman i Iron Man usmerili u borbu protiv kriminala, od izgradnje najsavremenijeg naoružanja do svemirskih vozila, interdimenzionalnih portala itd.

Ipak, u analima izmišlјenih likova koji imaju više novca nego što znaju sa čime treba da rade, postoji jedan lik koji je adut nad svim superherojima na tržištu. U izveštaju koji je objavio Forbes, kompanija je procenila da je najbogatiji izmišlјeni lik svih vremena niko drugi do Scrooge McDuck (Baja Patak).

Iako bi Tony Stark bez sumnje imao problem da ga Bruce Wayne pobedi na listi najbogatijih superheroja, likovi se prilično dobro snalaze u jedinoj kategoriji koja zapravo ima stvarnu vrednost: njihova popularnost među obožavaocima. Iron Man u MCU-u i Batman u DCEU-u su neprikosnoveni na listi, koji mnogi vide kao lice njihovog sveta superheroja. I to je dostignuće na koje ne možete da stavite cenu.

Podeli:



Preporucujemo