•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beverly Hills Cop 2 (1987)

Ako bi ste trebali da navedete samo jedan film ili ulogu Eddiea Murphya verujemo da bi većina bez razmišljanja navela film Beverly Hills Cop ili bilo koji od njegovih nastavaka. Lik Axela Foleya je definitivno jedan od likova koji su obeležili jedan deo u filmskoj istoriji i uloga koja je proslavila Murphya i nije čudo što se razmišlja i o još jednom nastavku i posle više od dvadeset godina, ali vreme će pokazati da li je to realno i da li će imati uspeha.

U drugom filmu u serijalu o policajcu sa Beverli Hilsa, Axel Foley (Eddie Murphy) ponovno je na Beverly Hillsu i pomaže svojim prijateljima iz tamošnje policije u hvatanju međunarodnih krijumičara oružja, samo što je Axel previše 'čudan' za tamošnje pojmove i od njegovih akcija će ispaštati svi gde on dođe i prođe.

Priča započinje kada Axel Foley (Eddie Murphy) na televiziji sazna da je njegovog prijatelja narednika policije na Beverly Hillsu Andrewa Bogomila (Ronny Cox) upucala visoka žena. Axel dolazi na Beverly Hills kako bi ga posetio u bolnici i tamo se ponovno susretne s njegovom kćeri Janom Bogomil (Alice Adair) ali i ponovno započinje saradnju s detektivom Billyjem Rosewoodom (Judge Reinhold) i narednikom Johnom Taggartom (John Ashton).

Narednik Harold Lutz (Allen Garfield) pokušava da pronađe način kako da otpusti Billyja i Taggarta, a Axelovom prisustvo mu nimalo ne prija. Axel, Billy i Taggart ubrzo otkrivaju da nizom pljački upravlja šef Maxwell Dent (Jürgen Prochnow) koji je poslao svoju verenicu Karlu Fry (Brigitte Nielsen) da ubije Bogomila, jer mu je ovaj bio na putu da ga uhapsi. Kada to saznaju Axel, Billy i Taggart pokušavaju naći Denta i Karlu i da ih privedu licu pravde.

U biografiji reditelja Tonyja Scotta bilo je dosta velikih filmova i on je poznat po svom bogatom i raskošnom filmskom stilu. Za velike i atraktivne akcione scene u ovom filmu ne trebate ni sumnjati da ih ima, verujte nam da ih je čak možda i previše. Producent filma je Jerry Bruckheimer a kada se to ime pomene u filmskim vodama očekujte da je hit naslov u pitanju.

Zanimljivo je da je za par scena u filmu i Hugh Heffner ustupio svoju vilu, a ovo je i debitantski naslov sada popularnog komičara Chrisa Rocka. Pesma iz filma Shakedown u izvođenju Boba Segera nominovana je za nagrade Oscar i Zlatni globus, a film je osvojio nagrade ASCAP i Golden Screen.

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:1987
Reziser:Tony Scott
Producent:Jerry Bruckheimer, Don Simpson
Scenario:Danilo Bach, Daniel Petrie Jr.
Uloge:Eddie Murphy, Judge Reinhold, Jürgen Prochnow
Uzrast:R
Award:Nominovan za Oscara, 6 nagrada i 1 nominacija
Box office:153.6M USD
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...