•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Biković: Vreme iskušenja i borbe

Srpski glumac Miloš Biković pandemiju virusa kovid-19 vidi kao vreme iskušenja i borbe, ali i prostor da ljudi bolje upozanju sebe i svoje bližnje za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike.

Prema njegovim rečima, modeli prilagođavanja okolnostima koje je formirala pandemija predstavljaju izazov za čitavo čovečanstvo i dodaje da je za njega 2020. godina bila i inspirativna i zahtevna.

"U mojoj profesiji je taj izazov ogroman. Pozorišta su se borila da prežive i pre nego što smo saznali da postoji virus kovid-19. Činilo nam se da će odsustvo publike biti smrtnosan udarac pozorištu, ali teatar je do sada preživeo sve pa zašto ne bi i pandemiju. Nedavno smo imali direktan prenos izvođenja predstave 'Kad su cvetale tikve' u Beogradskom dramskom pozorištu, koju je onlajn videla publika u 572 grada. To je jadan od načina da pomognemo pozorištu da preživi pandemiju", kazao je Biković za Tanjug.

Za njega nema dileme da je živi kontakt s publikom važan segment svakog postojanja svakog pozorišta.

"Svaki glumac s velikim nestrpljenjem očekuje da se publika bez epidemioloških mera vrati u pozorište. Važno je da svi budemo mentalno i fizički spremni za taj trenutak", kazao je Biković.

Pandemiju ocenjuje i kao vreme u kome je sagledavao, kako kaže, stvari sa druge strane da mu je pandemija, između ostalog, ostavila vrijeme da malo odmori i predahne.

"U martu i aprilu sam pronašao vreme za sebe u kojem nije bilo uobičajnih dnevnih obaveza i shvatio sam da ma koliko se trudio da kontrolišem sopstveni raspored, ipak prebrzo živimo", kazao je Biković.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...