•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Billy Zane

William George "Billy" Zane, Jr. (24. februar 1966, Chicago, Illinois, SAD) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Caledona Hockleya iz kultnog filma "Titanic (1997)".

Billy je rođen u Chicagou u saveznoj državi Illinois 1966 godine. Roditelji su mu bili Thalia i William George Zane. Pravo prezime Zaneova je Zanetakos jer su mu roditelji delom Grci. Njegova starija sestra je Lisa Zane, takođe glumica. Billy je maturirao u Francis W. Parker školi i pohađao kamp umetnosti.

Prva ozbiljna glumačka uloga bila je uloga prijatelja zloglasnog Biffa Tannena u filmu "Povratak u budučnost" 1985. Kasnije je Zane ponovno glumio u nastavku 1989 godine. Dobio je ulogu u trileru "Dead Calm" s Nicole Kidman.

Prvi put se samostalno pojavio u niskobudžetnom filmu "Megaville" 1990 godine. 1993 godine igrao je u filmu "Snajperista". Prvi viosokobudžetni film bio mu je "Fantom". Svetsku slavu stekao je filmom "Titanic" koji je osvojio 11 "Oscara". Billy je glumio pokvarenog tajkuna koji je želeo oženiti devojku Rose (Kate Winslet), ali mu to nije uspelo zahvaljujući Jacku Dawsonu (Leonardo Di Caprio).

2000 godine snimio je film "The Beliver". Billy je jako dobar pevač pa je tako nastupio na mnogom Broadwayskim predstavama. Glumio je u mnogim filmovima, ali nikada nije stekao slavu "Titanica".

Filmografija:
2013 Tarantula (pre-production)
2012 A Winter Rose (filming)
2013 The Ganzfeld Experiment (post-production)
2013 Scorned (post-production)
2012 Border Run (post-production)
2012 The Ghost of Goodnight Lane (post-production)
2012 Dark Star Hollow (post-production)
2012 The Kill Hole (completed)
2012 The Employer (completed)
2012 Hannah's Law (TV movie)
2012 A Green Story
2012 Leprechaun's Revenge (TV movie)
2012 Electrick Children
2012 The Scorpion King 3: Battle for Redemption (video)
2012 Two Jacks
2011 S.O.S Love! The Million Dollar Contract
2011 Mysteria
2011 Flutter
2011 Mercenaries
2011 Sniper: Reloaded
2011 Boop (short)
2011 The Roommate
2011 Mama I Want to Sing
2011 Guido
2010 The Confidant
2010 Enemies Among Us
2010 The Deep End (TV series)
2010 Journey to Promethea (TV movie)
2010 Magic Man
2009 Attack on Darfur
2009 Evil - In the Time of Heroes
2009 The Gold Retrievers
2009 Samantha Who? (TV series)
2009 Surviving Evil
2009 Blue Seduction (TV movie)
2009 The Hessen Conspiracy
2009 Love N' Dancing
2008 The Man Who Came Back
2008 Finnegan (TV movie)
2008 Perfect Hideout
2007 Fishtales
2007 Alien Agent (video)
2007 The Mad
2006/II Memory
2006 The Pleasure Drivers
2006 Valley of the Wolves: Iraq
2006 The Last Drop
2005/I Survival Island
2005 BloodRayne
2005 Dead Fish
2005 Charmed (TV series)
2004 Bet Your Life (TV movie)
2004 Silver City
2004 Big Kiss
2003 The Kiss (video)
2003 Vlad
2003 Silent Warnings (video)
2003 Starving Hysterical Naked
2003 Imaginary Grace
2002 Claim
2002 Landspeed
2002 Kingdom Hearts (Video Game)
2001 Boston Public (TV series)
2001 Invincible (TV movie)
2001 SSX Tricky (Video Game)
2001 The Diamond of Jeru (TV movie)
2001 CQ
2001 The Believer
2001 Morgan's Ferry
2000 Hendrix (TV movie)
2000 Sole Survivor (TV movie)
1999 God Is in the T.V. (video)
1999/I Promise Her Anything
1999 Cleopatra (TV mini-series)
1998 Susan's Plan
1998 I Woke Up Early the Day I Died
1998 Pocahontas II: Journey to a New World (video)
1998 The New Batman Adventures (TV series)
1997 Titanic
1997 This World, Then the Fireworks
1996 Head Above Water1996 The Phantom
1996 Danger Zone
1995 The Set Up
1995 Tales from the Crypt: Demon Knight
1994 Only You
1994 Reflections on a Crime
1994 Flashfire
1994 The Silence of the Hams
1993 Tombstone
1993 Tales from the Crypt (TV series)
1993 Poetic Justice
1993 Running Delilah (TV movie)
1993 Betrayal of the Dove
1993 Posse
1993 Lake Consequence (TV movie)
1993 Sniper
1992 Orlando
1991 Twin Peaks (TV series)
1991 Femme Fatale
1991 Miliardi\Millions
1991 Blood and Concrete
1990 Memphis Belle
1990 Megaville
1989 Back to the Future Part II
1989 Dead Calm
1989 The Case of the Hillside Stranglers (TV movie)
1989 Going Overboard
1988 Police Story: Monster Manor (TV movie)
1988 Murder, She Wrote (TV series)
1988 Crime Story (TV series)
1987 Conspiracy: The Trial of the Chicago 8 (TV movie)
1987 Matlock (TV series)
1986 Heart of the City (TV series)
1986 The Brotherhood of Justice (TV movie)
1986 Critters
1985 Back to the Future

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

52. FEST U CINEPLEXXU
OVE SEDMICE U CINEPLEXX BIOSKOPIMA VAS OČEKUJU FILMOVI SA...
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. februara
Jelena Gavrilović održaće koncert posvećen Sonji Savić...
Velika pretpremijera filma DINA DRUGI DEO u Cinestaru
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 22. do 28....
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo...
Prijatelji u Nišu