•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bioskop pod vedrim nebom u Domu kulture 'Studentski grad'

Kao i proteklih godina Dom kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu u junu organizuje besplatne filmske projekcije na otvorenom. Tokom juna u Amfiteatru DKSG biće prikazani filmovi „Paterson“ Džima Džarmuša, „Druga strana nade“ Akija Kaurismakija, „Nož u leđima“ Alistara Sidonisa, kao i italijanski filmovi „Ovi dani“ i „Crni Perikle“.

Dom kulture „Studentski grad“ jedina je ustanova kulture koja organizuje otvoreni bioskop na opštini Novi Beograd. Kako koncept open air bioskopa postaje sve popularniji, tako se filmovi gledaju na raznim neobičnim destinacijama širom sveta (Bioskop pod zvezdama na Ibici, Londonu, Nemačkoj, Sidneju..). S toga je posebno značajno imati u letnjem periodu jedan brižljivo odabran i koncipiran program koji se gleda na otvorenoj sceni. Zašto tako ne bi bilo i u Beogradu i na Novom Beogradu?

Program: PANORAMA – OTVORENI BIOSKOP

Petak, 16. jun, 21.00, Amfiteatar

OVI DANI

r: Đuzepe Pićioni

ul: Laura Adriani, Margerita Baj

Italija, 2016, 120’

Četiri prijatelјice, Katerina, Liliana, Ana i Anđela žive u malom gradu u italijanskoj provinciji. Kada Katerina prihvati poslovnu ponudu renomiranog hotela u Beogradu, prijatelјice odlučuju da joj se pridruže.

Subota, 17. jun, 21.00, Amfiteatar

CRNI PERIKLE

r: Stefano Mordini

ul: Frančeska Marćano, Stefano Mordini

Italija, 2016, 117’

Perikle radi za Don Luiđija, šefa koji kontroliše drogu, prostituciju i picerije u Briselu. Napolitanci u Belgiji su veoma strog klan, sposoban za bratoubilačke osvete. Periklov posao je da kazni svakoga ko na bilo kakav način naudi šefu. Jednoga dana, tokom takve akcije, ubija ženu (ili bar tako misli) koja je u vezi sa glavešinom suprotstavlјenog klana.

Nedelјa, 18. jun, 21.00, Amfiteatar

PATERSON

r: Džim Džarmuš

ul: Adam Drajver, Goldšifteh Farahani

SAD, 2016, 118’

Paterson je vredan vozač autobusa i ima svoju dnevnu rutinu. On posmatra grad i sluša deliće razgovora dok dovozi i odvozi putnike. Paterson takođe piše pesme, vodi psa u šetnju i popije po jedno pivo u baru nakon smene na poslu. Laura, njegova volјena supruga, koja veruje u njegov talenat za pisanje, čeka ga kod kuće, sa svim svojim novim idejama.

Subota, 24. jun, 21.00, Amfiteatar

DRUGA STRANA NADE

r: Aki Kaurismaki

ul: Šervan Hadži, Sakari Kuosmanen

Finska, 2016, 98’

Druga strana nade je neobična priča o prijatelјstvu finskog trgovačkog putnika i sirijskog izbeglice. Najnoviji film reditelјa Akija Kaurismakija isijava toplinu - lјudskost, empatiju i razumevanje.

Nedelјa, 25. jun, 21.00, Amfiteatar

NOŽ U NAŠIM LEĐIMA

r: Alistar Sidonis

ul: Majkl Fasbender, Brendan Glison

VB, 2016, 99’

Nož u našim leđima je priča o tri generacije porodice Katler, koja živa poput odmetnika u svom anarhičnom uglu jednog od najbogatijih sela Britanije. Čad Katler (Majkl Fasbender) je sin čoveka sa krivičnim dosijeom, Kolbija (Brendan Gleeson), i stoga je bio odgajan da provede život kao lovac i lopov koji stvara probleme policiji. Ali kada njegov sin Tajson (Džordži Smit) dostigne punoletstvo, Čad se upušta u borbu sa ocem oko budućnosti svoje mlade porodice.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...