•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Black Rain (1989)

Opasno podzemlje Japana kraljevstvo je yakuza, a Michael Douglas i Andy Garcia upravo su postali nepoželjni gosti...

Mike Conklin (Michale Douglas) i Charlie Vincent (Andy Garcia) njujorški su detektivi kojima je poveren važan zadatak isporuke opasnog yakuze Satoa (Yusaku Matsuda) japanskim vlastima. Ali kada ga kobnom greškom isporuče yakuzama prerušenima u policajce, jedino što im preostaje je suočiti se s nepoznatim ulicama Osake i pokušati da isprave svoj opasan propust. Ali nemoguću misiju olakšaće im lokalni profesionalac Masumoto (Ken Takakura) i lepa konobarica Joyce (Kate Capshaw).

Iako dve nominacije za Oskara nisu urodile zlatnim kipom, slavni reditelj Ridley Scott ("nebesko kraljevstvo","Pad Crnog jastreba", "Hanibal","Thelma i Louise") postigao je veliki uspeh i sa ovom odličnom kombinacijom napetog akcionog trilera i daleke kulture Japana. Filmska akademija Japana dodelila je 1990. godine ovom Scottovom filmu nagradu za najbolji strani film, a nominacije za Oskara u kategorijama najboljih specijalnih efekata i najboljeg zvuka svedoče o vrhunskom estetskom nivou koji nas očekuje. Važno je spomenuti i slavnog dvostrukog dobitnika Oskara Michaela Douglasa i harizmatičnog Andyja Garciu koji se pridružuju zlatnoj ekipi u odlično odrađenom ovom napetom trileru.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1989
Reziser:Ridley Scott
Scenario: Craig Bolotin, Warren Lewis
Uloge: Michael Douglas, Andy Garcia, Ken Takakura
Uzrast:R
Studio: Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu