•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bloodshot (2020)

Nema malih uloga za glumca poput Vin Diesel-a. (Osim ako naravno ne igra maleno vanzemaljsko drvo - Guardians of the Galaxy).

Sa 52 godine, glumac je i dalјe prebrz, besan i previše suštinski sam svoj da bi bio išta drugo na ekranu osim jednoslojne ploče kakvu dobro poznajemo iz više od dve decenije franšize ’Diesel’ veličine: glava nalik aerodinamičnom metku, glas sporog valјanja šljunka, biceps razmera sekvoje.

Dakle, ono u što ga Bloodshot pretvara oseća se gotovo neizbežno: On je konačno, doslovno neuništiv - bog uništenja koga samo nominalno drže zakoni fizike (i još manje zakoni scenarija).

Zasnovan na bioničkom junaku Valiant-ovih stripova iz ranih 90-ih, njegov Ray Garrison počinje kao elitni vojnik koji hvata i ubija tako ležerno kao da naručuje pizzu preko interneta; ne sa nekim posebnim zadovolјstvom, već sa nekom smirenom, rezigniranom kompetencijom.

Ali kada njegovu lјupku suprugu, plavušu, ubije plešući sociopata u čarapama i sandalama za tuširanje, on izaziva ubicu da i njega ubije i... i budi se u laboratoriji koju vodi doktor (Guy Pearce) čija mehanička ruka je prvi trag o tome kakva se tu luda nauka dešava: Pripadnici vojnih elitnih jedinica stižu u raznim stanjima ozbiljnih oštećenja i više su nego izlečeni; oni su ponovo obnovlјeni kao lјudske mašine, a zatim i naoružani.

Tu je morski ronilac, KT, koji je izmenjen da diše kroz rezu u njenoj klјučnoj kosti (Baby Driver-ova Eiza González), Jimmy Dalton - paraplegičar američkih foka (Sem Heughan) sa novim nogama oblikovanim od noževa od nerđajućeg čelika, Tibbs (Alex Hernandez) lik sa najsavremenijim veštačkim očima. I sada je Ray, dosad najpotpuniji realizovani trijumf nanotehnologije. Svi su upadlјivo seksi i smrtonosni na način koji izgleda kao lako postavlјanje za neku vrstu pojačanog odelјenja za ubistva, mada to nije baš ono što priča ima na umu.

Rani zaokreti pomažu u ublažavanju i objašnjavanju nekih gluposti koja su ranije nastupile - kao i nekoliko komičnih olakšanja, od kojih su mnogi bili iz Lamorne Morris-a kao kokni hakera sa sklonošću ka rezancima za poneti i jadnim trenerkama.

Uglavnom, ipak, to je puno standardnih akcionih stvari koje su navučene na dublјu metafizičku zbrku; Inception nacrtan sa izuzetno debelim markerom i testosteronom. Ako cela stvar u krajnjoj liniji bude zanimljiva za Diesel-a, da radi ono što on voli da radi, može se desiti da ubrzo nastane nekoliko novih nastavka, punih akcije i krvi.

Žanr:akcija, drama, sf
Godina:2020
Reziser:Dave Wilson
Scenario:Jeff Wadlow, Eric Heisserer
Uloge:Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan
Uzrast:PG-13
Studio:Columbia Pictures, Cross Creek Pictures, Bona Film Group
Zemlja:United States
Website:www.sonypictures.com/movies/bloodshot
Jezik:engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...