•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Boljšoj i Met na bis na velikom platnu Cineplexx Niš bioskopa

Ove jeseni, ljubitelji opere i baleta imaće priliku da po prvi put uživaju u specijalnom programu Met na bis i Boljšoj na bis u Cineplexx Niš bioskopu.

U okviru programa Met na bis 2020, u periodu od 31. oktobra do 12. decembra, na repertoaru će se naći četiri snimka svetski poznatih opera. Program otvara Vagnerova opera ,,Leteći Holanđanin”. Prvi put u Metu, Brajan Terfel tumači ulogu misterioznog Holanđanina, osuđenog da zauvek luta morima. Anja Kampe je odana Senta čija ga ljubav može osloboditi. U Verdijevoj operi ,,Trubadur”, koja je na programu 14. novembra, Ana Netrebko se nalazi u ulozi Leonore, izmučene heroine, a Dmitri Hvorostovski se našao u ulozi Grofa di Lune. Slavna Pučinijeva opera ,,Toska”, tragična priča o ljubavi, strasti, opsesiji ali i tiraniji, zlu i moći, na repertoaru je 28. novembra. Program Met na bis zatvara Pučinijeva opera „Madam Baterflaj“ s Plasidom Domingom u ulozi Šarplesa, a publika će imati priliku da je gleda 12. decembra.

Ovogodišnji Boljšoj na bis otvoriće balet o najpoznatijoj ljubavi svih vremena – „Romeo i Julija“. Vanvremenska priča Vilijama Šekspira, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u njoj 8. novembra. „Dama s kamelijama“ je na programu 22. novembra. Boljšoj je udahnuo novi život ovom tragičnom remek-delu i Šopenovoj izvanrednoj muzici. Poslednji balet na programu ovogodišnjeg Boljšoja na bis je balet „Krcko Oraščić“, 6. decembra. Uz legendarnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, „Krcko Oraščić“ je jedan od najvećih klasika na svetu.

Ulaznice za Boljšoj na bis i Met na bis su u prodaji na blagajni Cineplexx Niš bioskopa, po ceni od 600 dinara po izvođenju, odnosno 500 dinara za komplet ulaznica.

Za više informacija možete posetiti www.cineplexx.rs.

Podeli:



Preporucujemo