•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Boris Isaković

Boris Isaković je srpski pozorišni i filmski glumac. Rođen je 14. decembra 1966. godine u Novom Sadu. Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bore Draškovića.

Bio je stalni član i prvak drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Od 2000. godine je samostalni umetnik, a od 2012. godine je direktor drame Srpskog narodnog pozorišta.

Ostvario brojne uloge u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, ali igra i u gotovo svim pozorištima u Beogradu. Glumi i na filmu i televiziji.

Bavi se pedagoškim radom. Profesor je glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Oprobao se i kao režiser. U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 2009. godine režirao je predstavu „Lepotica Linejna“ po tekstu irskog pisca Martina Mekdone, u kojoj je i odigrao ulogu Pata Dulija.

U braku je sa glumicom Jasnom Đuričić.

Filmografija:

1990. Seks - partijski neprijatelj br. 1
1994. Vukovar, jedna priča
1995. Sve će to narod pozlatiti
1995. Nasleđe
1999. Nož
2001. Apsolutnih sto
2002. Zajedničko putovanje
2003. Najbolje godine
2004. Dremano oko
2004. Kad porastem biću Kengur
2004. Memo
2003. M(j)ešoviti brak
2006. Ne skreći sa staze
2007. Mera za meru
2007. Klopka
2007. Ljubav, navika, panika
2007. Uspavanka za dečaka
2009. Obični ljudi (Ordinary People)
2009. Jesen u mojoj ulici
2010. Beli, beli svet
2011. Sestre
2011. Kako su me ukrali Nemci
2013. Krugovi
2013. Odumiranje
2012 - 2014. Folk
2014. Nebo iznad nas
2014. Travelator
2014. Branio sam "Mladu Bosnu"

Podeli:



Preporucujemo

Porodični vikend u bioskopu Cine Grand Delta Planet 8. i...
Emilija Klark u Marvelovoj Tajnoj invaziji
Stigao je trejler za treći deo horora Prizivanje zla
Film o slavnom kuvaru Entoniju Burdenu stiže u bioskope
Pickbox TV kanal postaje deo SBB programske šeme
Premijera dokumentarnog filma Beskućnik Dendi u Bioskopu...
Legendarni Šrek napunio 20. godina
Nagrada publike na 43. Moskovskom filmskom festivalu...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 6. do 12. maja
Ladies night uz ovogodišnjeg dobitnika Oskara
Novi Džejms Bond u bioskopima od 30. septembra
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 6. do 12. maja
FEST - Puriša Đorđević: Nagrada FEST-a me je prijatno...
9. Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza –...
Porodica Kremenko ponovo stiže na male ekrane
Mortal Kombat (2021) (2021)
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 29. aprila do 5. maja
365 Days (365 dni) (2020) (2020)
Nova americka serija sa srpskim autorima na kanalu DIVA od...
Iz Marvelovog filmskog univerzuma dolaze novi bioskopski...
Spilbergova “Priča sa zapadne strane”: Objavljen prvi...
Patrik Dempsi o povratku u 'Uvod u anatomiju'
Vanquish (2021) (2021)
FEST - Svečano otvoren 49. Međunarodni filmski festival...
BINA - Izložba „BETA_Enough is enough“ u Kolektivu...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 29. aprila do 5. maja
Sutra počinje 49. Međunarodni filmski festival – FEST
Molijerovi dani od 11. do 22. maja u znaku obeležavanja 70...
Peta sezona Krune neizvesna, niko neće da glumi princa
Erotski film ‘365 dana’ dobio Zlatnu malinu...