•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Boro Stjepanović

Boro Stjepanović (Vareš 8. maj 1946) je glumac.

Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1971. godine. Igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u Ateljeu 212 i Teatru nacionalne drame u Beogradu, Narodnom pozorištu u Sarajevu i Kamernom teatru u Sarajevu, Dječijem pozorištu i Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici. Odigrao je više od pedeset pozorišnih uloga.

Režirao je u Sarajevu (Otvorena scena „Obala“, Kamerni teatar) i u Mostaru. Na televiziji je igrao u više serija (Građani sela Luga, Filip na konju, Osma ofanziva, Volim i ja nerandže, Oriđinali).

Igrao je u preko pedeset filmova (Sjećaš li se Doli Bel, Ko to tamo peva, Čudo neviđeno, Miris dunja, Kuduz, Gluvi barut, Urnebesna tragedija).

Pedagoškim radom bavi se od 1971. godine. Učestvovao je u osnivanju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, gdje danas radi kao redovni profesor na predmetu Gluma.

Napisao je tri knjige o glumi: GLUMA I; Rad na sebi, GLUMA II; Radnja i AUDICIJA; Sve o prijemnom ispitu. Ove godine izići će iz štampe i knjige GLUMA III; Igra i GLUMA IV; Čitanka.


Filmografija:

1960.-te
1968. Neverovatni cilinder Nj. V. kralja Kristijana

1970.-te
1971. Kapetan iz Kepenika
1971. Sokratova odbrana i smrt
1972. Sami bez anđela
1972. Zločin i kazna
1972. Buba u uhu
1972. Građani sela Luga
1973. Filip na konju
1973. Kralj Ibi (TV)
1973. Naše priredbe
1973. Ludi rečnik
1973. Žuta
1975. Andra i Ljubica
1975. Vaga za tačno merenje
1975. Đavolje merdevine
1976. Povratak otpisanih
1976. Koga čekaš kume
1976. Poseta stare dame
1976. Izgubljena sreća
1976. Kuhinja
1977. Leptirov oblak
1977. Najdraža deca dragih roditelja
1978. Molijer
1978. Nije nego
1978. Povratak otpisanih (TV serija)
1979. Sumnjivo lice
1979. Bife „Titanik“
1979. Osma ofanziva

1980.-te
1980. Petrijin venac
1980. Krojač za žene
1980. Ko to tamo peva
1980. A nad Banatom strašila
1980. Vruć vetar
1980. Pozoriste u kući 4
1981. Kraljevski voz
1981. Poslednji čin
1981. Berlin kaput
1981. Slučaj Bogoljuba Savkovića - Livca
1981. Bila jednom ljubav jedna
1981. Lov u mutnom
1981. Sjećaš li se Doli Bel
1982. 13. jul
1982. Zalazak sunca
1982. Španac
1982. Nastojanje
1982. Piknik
1982. Miris dunja
1982. Španac
1982. Doktorka na selu
1981-1982. Priče preko pune linije
1982. Dvije polovine srca
1983. Samek
1983. Odumiranje međeda
1983. Dani AVNOJ-a
1983. Како сам систематски уништен од идиота
1983. Pismo - Glava
1984. Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovća
1984. O pokojniku sve najlepše
1984. Čudo neviđeno
1984. Formula 1
1985. Rebus
1985. Audicija
1985. Ćao inspektore
1985. Nije lako sa muškarcima
1985. Ada
1986. Lepota poroka
1986. Ovo malo duše
1986. Misija majora Atertona
1986. Odlazak ratnika, povratak maršala
1986. Posljednji skretničar uzanog kolosijeka
1987. Strategija svrake
1987. Život radnika
1987. У име народа
1987. Hajde da se volimo
1988. Haustorče
1988. Azra Mitar
1988. Сулуде године
1988. Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo
1988. Tajna manastirske rakije
1988. Balkan ekspres 2
1989. Čovjek koji je znao gđe je sjever a gđe jug
1989. Kuduz
1989. Vampiri su među nama
1989. Čudo u Šarganu
1989. Balkan ekspres 2

1990.-te
1990. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove
1990. Poslednji valcer u Sarajevu
1990. Gluvi barut
1991. Sa 204-272
1991. Bračna putovanja
1990-1991. Bolji život 2
1991. Dama koja ubija
1992. Volim i ja nerandže... no trpim
1992. Svemirci su krivi za sve
1992. Aleksa Šantić
1994. Biće bolje
1995. Oriđinali
1995. Urnebesna tragedija
1996-1997. Gore dole
1997. Müde Weggefährten
1999. U ime oca i sina

2000.-te
2001. Ničija zemlja (film)
2001. List
2002. Viza za budućnost
2003. Siroti mali hrčki 2010
2003. M(j)ešoviti brak
2004. Opet pakujemo majmune
2005. Lopovi prve klase
2005. Dobro uštimani mrtvaci
2006. Sve džaba
2006. Optimisti
2006. Tata i zetovi
2007. S. O. S. - Spasite naše duše
2008. Bližnji
2007-2008. Naša mala klinika
2008. To toplo ljeto

2010.-te
2010. Lud, zbunjen, normalan

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 6. do 12. maja
FEST - Puriša Đorđević: Nagrada FEST-a me je prijatno...
Nova americka serija sa srpskim autorima na kanalu DIVA od...
FESTIVAL FESTIVALA „NAJBOLJI OD NAJBOLJIH“ OD 12. DO...
Dekster se vraća na male ekrane
Spilbergova “Priča sa zapadne strane”: Objavljen prvi...
U Sarajevu počelo snimanje novog filma Danisa Tanovića
Legendarni Šrek napunio 20. godina
365 Days (365 dni) (2020) (2020)
Sutra počinje 49. Međunarodni filmski festival – FEST
Porodični vikend u bioskopu Cine Grand Delta Planet 8. i...
CINE GRAND DELTA PLANET - Repertoar od 29. aprila do 5. maja
Emilija Klark u Marvelovoj Tajnoj invaziji
Preminuo glumac Feđa Stojanović
FEST - Svečano otvoren 49. Međunarodni filmski festival...
Peta sezona Krune neizvesna, niko neće da glumi princa
BINA - Izložba „BETA_Enough is enough“ u Kolektivu...
Iz Marvelovog filmskog univerzuma dolaze novi bioskopski...
9. Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza –...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 6. do 12. maja
Glavni takmičarski program na 49. Međunarodnom filmskom...
Mračne, napete, hladne skandinavske serije vrhunske...
Niz srpskih filmova i manjinskih srpskih koprodukcija u...
FEST - Dodatne ulaznice u prodaji za rasprodate projekcije...
Novi Džejms Bond u bioskopima od 30. septembra
Selekcija FEST Fokus na 49. Međunarodnom filmskom...
Ladies night uz ovogodišnjeg dobitnika Oskara
Nastavak Igre prestola: Procurile fotografije sa snimanja...
Porodica Kremenko ponovo stiže na male ekrane
FEST - Danilo Šerbedžija: Čestitam ekipi FEST-a na...