•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Braća po materi (1988)

Dva brata, jedan Hrvat a drugi Srbin, od iste majke a različitih očeva, ustaše i partizana, odrastaju u surovom vremenu i još surovijem podneblju kninskog krša. Roditelji im ginu, a njihovi putevi se razilaze pre nego što upoznaju jedan drugog.

Nakon mnogo godina, stariji brat, hrvatski nacionalista u emigraciji i mlađi koji odrasta u socijalističkoj Jugoslaviji, razmenjuju prvo pismo. Njih deli u krvi plaćen danak kninskog stradanja, ali ih ujedno i spaja to gorko iskustvo, patnja siročadi i činjenica da su braća. Priča, na žalost, nije izmišljena, već je surova stvarnost našeg podneblja pretočena u dirljivu priču o dvojici braće, ispričana u velikom stilu i tradiciji najboljih evropskih filmova sa nezaboravnim scenama koje gledaoce ne ostavljaju ravnodušnim.

U ovom filmu su odlične uloge ostvarili Žarko Laušević i Slavko Štimac, ostatak filmske ekipe je vrhunski a režiju potpisuje Zdravko Šotra. 'Braća po materi' je odličan film i sve preporuke sa naše strane da ga pogledate.

Žanr:drama
Godina:1988
Reziser:Zdravko Šotra
Scenario:Jovan Radulović, Zdravko Šotra
Uloge:Žarko Laušević, Slavko Štimac, Mira Furlan
Studio:Beograd Film
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpsko-hrvatski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...