•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Branko Đurić Đuro

Branko Đurić - Đuro (Sarajevo, 28. maj 1962) je glumac i reditelj iz Bosne i Hercegovine.

Đurić je rođen u porodici oca Srbina i majke Muslimanke. Slavu u bivšoj Jugoslaviji je stekao serijom Top lista nadrealista. Takođe je bio pevač sarajevske rok grupe Bombaj Štampa.

Tokom rata u bivšoj SFRJ, Đurić se preselio u Sloveniju, gde i sada živi i vodi producentsku kompaniju Tijater 55. Oženjen je slovenačkom glumicom Tanjom Ribič, sa kojom je glumio u filmu Kajmak i marmelada. Đurić ima sina Filipa, i kćerke Zalu i Elu.

Takođe je radio u Hrvatskoj, gde je imao svoju emisiju Pet minuta slave na Nova TV, kao i u komediji Naša mala klinika.

2007. Đurić glumi u emisiji Đurine žute minute na televiziji B92.



Filmografija glumca:

1980.-te
1984. Top lista nadrealista (serija) Razni karakteri (1984-1991)
1985. Audicija (Solomon Bićakćić)
1986. Ovo malo duše (Ibrahim Halilović)
1988. Dom za vešanje
1989. Kuduz (Alija Goro)
1989. Kako je propao rokenrol (Đura Veselinović)

1990.-te
1991. Video jela, zelen bor (TV) (Poštar Sima)
1993. Gnjurac (Ljubinko)
1998. Bluz za Saro

2000.-te
2001. Poker
2001. Oda Prešernu (Ednan)
2001. Ničija zemlja (film) (Čiki)
2003. Papa buono, Il
2003. Kajmak i marmelada (Božo)
2003. Mali svet (Osumnjičeni)
2004. Rivoglio i miei figli (TV) (Arkadu)
2004. Naša mala klinika (serija) (Nedim)
2005. Bal-Kan-Kan (Šefket Ramadani)
2005. Amatemi (Dražen)
2008. Traktor, ljubezen in Rock'n'Roll (Breza)
2009. Triaž (Dr. Talzani)
2011. U zemlji krvi i meda (Aleksandar)

wikipedia
Podeli:



Preporucujemo

Ivan Ikić nagrađen na festivalu u Kini
Voji Brajoviću uručena nagrada "Pavle Vuisić"
Vikend sa ćaletom (2020) - uskoro
Tenet (2020) (2020)
’Synchronic’ trejler vodi Anthony Mackie-a i Jamie...
U naredne dve godine u bioskope stiže 12 filmova o...
JEDAN SASVIM NORMALAN DEČKO A.S. (25) u bioskopima od...
PETI FESTIVAL META FILMA - Od 22. do 24. oktobra u Art...
55. Filmski susreti u Cineplexx Niš bioskopu
Ponovo radi Sala srpskog filma u beogradskoj Kombank dvorani
Sutra počinje Festival BALKANIMA 2020 u Domu kulture...
Vladimiru Gvojiću uručena nagrada Car Konstantin
Cineplexx ne odustaje od investiranja u Srbiju i dovodi...
Premijera filma "Fast and Furious 9" ponovo odložena
Les Traducteurs (2020) - uskoro
Filmski sporazum o koprodukciji izmedju Italije i Srbije -...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 8. do 14. oktobra
Festival italijansko-srpskog filma od 17. do 25.10 -...
Povratak Porodice Adams
Seks, droga i PR (Flack) - sjajna britanska serija stigla...
Bojsi stiže na veliko platno
17. BALKANIMA - Evropski festival animiranog filma u Domu...
Sedam nominacija za film Stevana Filipovića na...
Trinaesto izdanje festivala savremenog plesa i performansa...
GoetheFEST od 29. oktobra do 4. novembra
Boycie in Belgrade (2020) - uskoro
Soul (2020) - uskoro
Dugoočekivani film "The Batman" zbog koronavirusa ipak...
Idiot Prayer (2020) - uskoro
Od 29. oktobra domaći film 'Vikend sa ćeletom' u bioskopu...