•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bride & Prejudice (2004)

Film "Bride & Prejudice" je pokušaj da se klasično delo Jane Austen Gordost i predrasuda snimi na bollywoodski način.

Režiserka Gurinder Chadha za sobom ima veoma zabavnu komediju Igraj kao Bekam, koja je takode bila "pomerena" u odnosu na dosadašnje priče o naturalizovanim Britancima, poreklom iz Azije. Scenarista Paul Mayeda Berges je originalno literarno delo savršeno prilagodio tipičnom indijskom mešanju žanrova, od mjuzikla do komedije.

Nova verzija klasika sa Keirom Knightley je naravno verna originalu i TV i filmskoj tradiciji, dok Chadha u svoju verziju ubacuje veoma sveže ideje. Osnovni zaplet nije promenjen, samo je pomeren u drugačiji kontekst. Film je pun boje i života u tipično bollywoodskom maniru. Tekstovi pesama su, najblaže rečeno, glupavi i podsećaju na sprdačinu iz TV serije Simpsonovi, tačnije kada Apu gleda bollywoodski film na televiziji.

Kao portret tipične indijske porodice, ovaj film osvežava osnovnu priču. Zamerka se može staviti na to što je prilagođavana struktura filma tako da bude razumljivija zapadnoj publici, ali, ova verzija klasika svojom orijentalnom i kičerskom šarolikošću svakako predstavlja zabavan eksperiment. Preporučujemo da gledate paralelno sa verzijom Pride & Prejudice u kojoj igra Keira Knightley.

Žanr:komedija, drama, muzički
Godina:2004
Reziser:Gurinder Chadha
Producent:Gurinder Chadha, Deepak Nayar,
Scenario:Jane Austen, Paul Mayeda Berges
Uloge:Martin Henderson, Aishwarya Rai Bachchan, Nadira Babbar
Uzrast:PG
Award:4 nominacija
Box office:6.6M USD
Studio: Pathé Pictures International, UK Film Council, Kintop Pictures
Zemlja:UK
Website:www.miramax.com/bride
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu