•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Buck Rogers in the 25th Century (1979)

Nova filmska verzija prvog autentičnog SF stripa. Posredi je, zapravo, pilot-epizoda američke tv serije, koja je u Evropi prikazana u obliku celovečernjeg filma.
Serija, odnosno film, nastali su na talasu uspeha što ga je podigao Lukasov ciklus 'Zvezdani ratovi', označivši početak kratkotrajnog razdoblja rehabilitacije 'spejs-opere'.
Bak Rodžers je sada astronaut iz 1987. godine koji prilikom jedne svemirske misije nailazi na jato 'gasnih kometa', biva zamrznut i budi se posle pet stotina godina - ali kao zarobljenik osvajača iz sazvežđa Zmaj koji se upiru da probiju zaštitno polje Zemlje.
Glavni junak uspeva da im umakne i da prodre do svoje matične planete koju zatiče potpuno izmenjenu: atomski rat opustošio je ceo globus, a samo mali broj odabranih nastanjuje veliki kupolasti grad, Novi Čikago, dok ostali prostor pripada mutantima.
Posle niza komičnih peripetija, Bak Rodžers uspeva da dokaže da nije uhoda osvajača i predvodi Zemljane u neizbežni okršaj sa Drakoncima. Razume se, u tome mu obilato pomažu Vilma Diring i dr Hjuer, a odmažu opaki Kejn i pogubno zavodljiva princeza Ardela.
Iako ambiciozno pravljen, film nije ostavio poseban utisak na publiku i kritiku, što je najbolji pokazatelj da je era junaka kakav je Bak Rodžers ipak nepovratno minula.

Žanr:akcija, avantura, sf
Godina:1979
Scenario:Glen A. Larson, Leslie Stevens
Uloge:Gil Gerard, Erin Gray, Felix Silla
Award:1 nagrada i 5 nominacija
Studio:Glen A. Larson Productions, Bruce Lansbury Productions, John Mantley Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:60 minuta
Podeli:



Preporucujemo