•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Buena Vista Social Club dobija nastavak

Nastavak Buena Vista Social Cluba, dokumentarnog filma nominovanog za Oskara koji istražuje pokušaje američkog gitarista Rya Coodera da sakupi grupu legendarnih kubanskih muzičara, uskoro bi mogao početi sa produkcijom.

Film će nositi nastavak Buena Vista Social Club - Adios, a novi će film režirati Lucy Walker, umesto originalnog reditelja Wima Wendersa. Ovog puta će dokumentarisati lične i profesionalne uspone i padove preostalih petoro članova originalnog benda otkako su 1999. bili na turneji. Fokusiraće se na novu seriju povratničkih koncerata u Havani.

The Buena Vista Social Club koncept dobio je ime po klubu iz Havane koji je zatvoren 1940. godine. Inicijalno ga je oživeo Cooder uz pomoć kubanskog muzičara Juana Marcosa de Gonzáleza kada su okupili nekolicinu poznatih muzičara kako bi snimili album u samo šest dana.

Celi koncept je postao muzički fenomen te rezultirao nastupima u Amsterdamu i njujorškom Carnegie Hallu što je sve bilo prikazano u Wendersovom filmu. Dokumentarac koji je izašao 1999. sadržao je i razgovore sa glavnim izvođačima te zaradio fantastičnih 23 miliona dolara širom sveta. Hoće li i nastavak postići jednak uspeh saznaćemo uskoro jer snimanje kreće ovih dana.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....