•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bumblebee (2018)

Može li veliki žuti insekt spasiti pokvarenu franšizu? Bumblee počinje, bez predrasuda, sa CG borbenom scenom koja je mogla biti preuzeta direktno iz bilo kojeg od posljednjih pet naslova Transformers-a: Autoboti i Deseptikoni bore se na udaljenoj planeti, teški komadi hardvera koji škripe jedni protiv drugih kao loši menjač na kamionu za smeće. Ali to je mamac i izmena, ili nešto slično, jer režiser Travis Knight zapravo ima nešto mnogo bolje i ljudskije u skladištu - odbacujući užurbanu glupost od originalne vizije Michael Bay-a i suštinski je ponovno pokrećući kao prijateljsku komediju između intergalaktički robota i borbenoj tinejdžerki (Hailee Steinfeld), smeštenoj u nostalgiji slatkih 80-ih.

1987 je negde blizu San Francisco-a, a Charlie Watson Steinfeld-ove je divna muškarača (da li filmovi dozvoljavaju bilo koju drugu vrstu?) koja većinu svog vremena provodi radeći na pokvarenim automobilima u porodičnoj garaži i oplakujući još uvek gubitak njenog oca. Njena majka (sjajna Pamela Adlon, Better Things) želi da se nasmeje i prestane da se duri, što nije nešto što je Charlie letnji posao u Hot Dogu na štapu - ili zarđali skuter koji koristi za prevoz – koji će joj pomoći u radu. Ulazak skromne Volkswagen Bube boje maslaca; pokvarene i napuštene u lokalnom otpadu, intrigira Charlie dovoljno da je odveze kući da je popravi, i otkriva da je "to" Autobot. On ne može da govori nakon što mu je softver za glas isčupan, ali može da prenese antropomorfni šarm kroz bipove i piskutanja i škriputave gestove alata. I on je čudno drag; kao džinovski bumbar rođak Pixar-ovog Wall-E.

U duhu prošlogodišnjeg Ready Player One-a, Bumblebee iskopava retro kulturu besramno, ali je Knight (Kubo and the Two Strings) pametan i za njega; bez obzira da li se radi o dobro izlizanoj VHS kopiji The Breakfast Club ili o soundtracku sa Rick Astley-em, Smiths-ima i LL Cool J, on ubacuje film sa najdražim osećanjima dekade na načine koji se osećaju poznatim i nekako svežim. (Najmanje zato što stavlja humanu, sposobnu tinejdžer devojku u središte franšize koja je jedva do sada izvolela da ih koristi više kao dekorativni peršun do sada.)

Osamdesete su takođe svuda u senzibilitetu filma, koji ima jednostavna linearna zadovoljstva akcijskih-avantura starog kova kao što su War Games, Short Circuit ili Back to the Future, i romanse mladih klasika John Hughes-a (Love, Simon-ov Jorge Lendeborg Jr obezbeđuje romantiku sa dečkom prekoputa). John Cena je vrhunski plaćen, iako njegov vojni čovek sa vilicama od cigle ne dobija mnogo scena, on dobija nesrazmeran deo najboljih rečenica skripte. On daje dobre mišiće, ali Bumblebee donosi nešto još važnije - i zapravo transformiše - u seriji: smisao za humor i srce.

Žanr:akcija, avantura, sf
Godina:2018
Reziser:Travis Knight
Scenario:Christina Hodson, Christina Hodson
Uloge:Hailee Steinfeld, Jorge Lendeborg Jr., John Cena
Uzrast:PG-13
Award:3 nominacija
Studio:Allspark Pictures, Bay Films, Di Bonaventura Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila