•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bumblebee Movie: priča o malom Transformersu velikog srca

Prvi trejler za Bumblebee, predstojeći Spinoff Transformers-a u režiji Travis-a Knight-a, odgovorio je na nekoliko ključnih pitanja. Dajući smisao tonu i stilu filma, ideji o nekim konfliktima koji će biti istraženi zapletom, i snažnim osećajem upravo tamo gde se to uklapa u vremensku liniju Transformersa.

Transformers: The Last Knight otkrio je da je Bumblebee aktivan na Zemlji mnogo duže nego što smo mislili. Posetio je planetu tokom Drugog svetskog rata, u vreme kada je bio daleko militarističniji i, iskreno, neposlušan . Ovaj rani Bumblebee je imao malo tolerancije za ljude. Bee je postao vezan za vojnu jedinicu koja je tokom rata odigrala ključnu ulogu, a "lepo" nije bila jedna od reči koja ga je tada opisivala.

Ovo je bila očigledna postavka za Bumblebee spinoff. Negde između događaja The Last Knight i prvog filma Transformersa, Bumblebee bi se vratio na Zemlju, a njegovo iskustvo bi zauvek promenilo njegov stav o čovečanstvu.


Karakter vođen zapletom

Transformers filmovi obično su bili akcijski filmovi, ali ovaj prvi trejler se fokusira na likove. Izgleda da je 1985. godine Bumblebee-a otkrio lik Hailee Steinfeld - Charlie Watson. Ona postaje Bumblebee-jev vozač i oni formiraju blisku vezu. Narator naglašava da postoji gotovo duhovna strana njihovog odnosa; "To je mistična veza između čoveka i mašine", kaže se gledaocima. Neke od scena čak naginju da budu i romantične!

Kao i u prvom filmu Transformers, ova verzija Bumblebee-a nije u stanju da govori; Charlie je došla na ideju da komunicira kroz muziku. Ona mu daje traku, koju - u urnebesnom trenutku - Bumblebee odbacuje bezrazumno. Film će verovatno koristiti klasični soundtrack kako bi stvorio stil tog perioda.


Uplitanje Bumblee- u Transformers kontinuitet

Trejler je zapravo prilično lagan kako za akciju, tako i za zaplet, izbegavajući da otkrije previše. Važno je zapamtiti da će, u osamdesetim godinama, Deceptikoni pročistiti galaksiju u potrazi za Megatron-om i All-Spark-om. Trejler daje pogled na dizajn G1 Starscream-a, što ukazuje na to da je pregršt Deceptikona došlo na Zemlju, tako da je moguće da je Bumblebee tu da ih prati.
Trejler takođe naglašava prisustvo Sektora 7, tajne agencije koju je osnovao predsednik Hoover, u cilju nadgledanja vanzemaljskih aktivnosti na Zemlji. Oni zapravo poseduju i Megatron-a i All-Spark-a, a Transformer tehnologija je tokom dvadesetog veka reversno projektovana da bi napravila ljudske mašine. Bumblebee će morati da se ponaša veoma pažljivo ovde; ako Deceptikoni shvate da je ljudska tehnologija izvedena iz nauke Transformera, pretpostaviće da je, bar, Megatron na Zemlji. Ali to zapravo ne bi trebalo to da učine sve do prvog filma Transformersa, postavljenog decenijama nakon toga.

Optimus Prime će verovatno diskretno da se pojavljuje u Bumblebee-u, verovatno će imati samo mali udeo u filmu. Ovo je šou samo jednog robota, sa jedinstvenim herojskim Autobotom koji teži da zaštiti čovečanstvo od pretnje Decepticon-a.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu